Access Bars®

Az Access Bars®t Gary Douglas az 1990-es évek elején vezette be. A barok (az angol „bar” szó jelentése: pont, sáv, szelet) a fej 32 egyedi pontja, amelyek összefüggenek az élet különböző területeivel és aspektusaival. Az Access Bars® során ezen pontok gyengéd érintése történik, hogy lehetővé tegye azt, hogy felszabadulhasson az összes gondolat, ötlet, hozzáállás, döntés és meggyőződés  töltése, amely korlátozhatott minket az érintett életterületeken.

Manapság az Access Bars® világszerte több mint 170 országban potens és pragmatikus eszközke családoknak, iskoláknak, vállalkozásoknak, de használják sportolók, pszichológusok, művészek és még sokan mások.(forrás: Access Consciousness™ honlapja)

Hogy mi is a Bars® pontosan, arról Gary M: Douglas, Dr. Dain Heer és sokan mások beszél röviden (választható magyar felirattal) ebben a videóban, mely az Access Consciousness™ hivatalos videója:

Az Access Bars® egy olyan eszköz, amely által másképp tudunk működni. Ezt úgy segíthetjük elő, hogy a fejen található 32 pont (az angol „bar” szó jelentése: pont, sáv, szelet) érintésével változásokat indítunk be. Ezen 32 pontban tárolod mindazt a gondolatot, elképzelést, hiedelmet, megfontolást, és hozzáállást, amit életedben fontosnak tartottál. Amikor a „bárjaimat futtatják”, akkor saját tapasztalatom az, hogy olyan, mintha kitisztulna a fejem a zavaró gondolatoktól, jobban tudok koncentrálni, aludni és olyan nyugodt leszek utána, mint aki a halakat nézi az akváriumban. Így a Bars® hozzájárul, hogy változás idézzen elő az életem minden területén és könnyedséget teremtsen.

 

Példa: 2016  márciusban a mesterséges intelligencia (MI)-fejlesztés fordulóponthoz érkezett, mert a Google MI-je, az AlphaGo legyőzte a go játék emberi világbajnokát.  A program új verziója, az AlphaGo Zero esetében már nem töltöttek fel adatbázisába 100 ezer go-játszmát, hanem a nulláról indult. Egyszerűen csak a játék szabályait adták meg neki, és az MI saját maga ellen játszva építette fel magának a tudásbázisát. A tanulási folyamat harmadik napja után a Zero már megverte azt a szoftvert, ami korábban a legjobb emberi játékost legyőzte. Zero 40 napnyi tanulás után több tudást szívott magába, mint amennyit 3000 év alatt halmoztak fel a játék mesterei. „Mivel nem használtunk alapként semmilyen emberi adatot, az AlphaGo Zerot nem korlátozza az emberi tudás.” – mondta a Deepmind egyik programozója. – forrás

Mi lenne, ha tényleg képesek lennénk mi is függetleníteni magunkat bizonyos előítéleteinktől és így generált elvárásainktól és megengednénk, hogy azt lássuk és tapasztaljuk, ami valóban történik? És ehhez tudnánk igazítani viselkedésünket, hogy a „jól bevált” forgatókönyvek helyett valami újat teremtsünk az életünkben. Ebben segíthet a Bars® szerintem az eddigi tapasztalataim alapján – 2016 óta élevezem a Bars® hatását önmagamon?.

Ebben a videókippben Dr. Dain Heer, az Access társalapítója mutatja be a Bars®t:

 

Hogy működik a Bars®?

A Bars® során gyengéden megérintünk 32 fejen lévő pontot. A pontok különböző témakörökhöz kapcsolódnak, mint például: pénz, kreativitás, életformák, kommunikáció, kapcsolatok, nyugalom, öröm, idő stb.

A Access Consciousness™ Bars®ról szóló hivatalos “reklámfilm” magyar felirattal itt elérhető vagy kattints a képre:

Hogy hogyan is működik a Bars® tudományos szemszögből, arról itt találsz két angol nyelvű videót:

Dr. Jeffrey L. Fannin neurológus előadása (légy kitartó, a lényeg az ötödik perctől látható, magyar felirat a fogaskerére kattintva a Felirat menüben választható) és Fannin összefoglalója a Bars®ról szóló kisfilmben. A következőkben leírtam sommázva azt, amit a feliratokon olvashatsz a videóban (nem én találtam ki. Dr. Fannin szavit írtam csak le a feliratokról): Az agy fókuszál, koncentrál, figyel normál állapotban. A Bars®  hatására az EEG-n látszik, hogy kialakul a koherencia. “A koherencia az, hogy az agy hogyan dolgozza fel az információt. A fázis és a koherencia az, ami lehetővé teszi a magasabb szintű tudatosságot. … Több ezer haladó meditációt mértem már és az látható, hogy a fázis és a koherencia összhangba kerülnek. És amit itt a Bars®nál látok az nem pusztán egy teljes fizikai összehangolódás, hanem az univerzummal való összehangolódás. Mert az agynak az a része, amit thalamusnak hívunk, ami irányítja az össze frekvenciát és a thalamus tetején van az úgynevezett thalamus kapu. A thalamus kapunál van egy úgynevezett retikuláris sejt. Ezekhez a retikuláris sejtekhez kötődhetnek más sejtek is, úgyhogy lesz itt egy axon sejtoszlop, ami az agyból jön ki, és itt lép ki ezen a helyen (mutat a feje tetejére). Ez a koronacsakra. Ez az antenna. … és amikor jön a rezgés a körülöttünk lévő Mezőből, a koronacsakrádon keresztül jön, átmegy a thalamus kapun az agyadba és az összes frekvencia itt oszlik szét, aztán válik rezonanciává. A tested sejtjei rezonálnak ezzel az energiával.Úgyhogy amikor valamire gondolsz, az honnan jön? Az agykéreg alatti területből jön. Felmegy a thalamus kapun át, itt lép ki és kölcsönhatásba kerül a Mezővel.
Ha megtartod ezt az energiát és 68 másodpercen keresztül sugárzod, akkor ez az energiahullám jön ki. Ha ennyi ideig kitartod a vizualizációt, amiről most hallottál vagy csináltál, … akkor az agyban lesz elegendő mennyiségű energia, hogy hasson a részecskék energiájára.
… mindegy, hogy vizualizálsz, jeleneteket képzelsz el vagy bármilyen más technikát alkalmazol, ennek az ereje mérhetetlenül nagy. … Ez (a Bars®) egyszerűen fantasztikus!” – mondja Dr. Jeffrey L. Fannin neurológus a videóban:

Dr. Terrie Hope Ph.D., DNM, CFMW, a Journal of Energy Psychology folyóiratban megjelent tanulmány szerint:

 • Az elméleti kutatás és kezelés 2017 novemberében egy 90 perces Access Bars® ülés eredményei a depresszió és a szorongás súlyosságának jelentős csökkenését jelezték.
 • A szorongásos tünetek 84,7%-kal csökkentek
 • A depresszió tünetei 82,7%-kal csökkentek
 • Minden résztvevő agyi koherencia növekedést mutatott

Dr Terrie Hope-pal beszélget Dr. Dain Heer, az Access Consciousness™ társalapítója “A Bars hatása a szorongásra és a depresszióra” címmel – sajnos csak angol nyelven van fent a videó.

Az Access Consciousness™ eszközeit más szakterületeken is sikerrel alkalmazták szakemberek, akik könyveket is írtak ebben a témában (többnyire sajnos egyelőre csak angol nyelven):

 • Lauren Polly írt egy nagyszerű könyvet a bipoláris zavarról és a hozzáférési eszközökről – The other side of bipolar (Over Abd Above Press, Los Angeles, 2016),
 • Anne Maxwell (gyermek-, játék- és családterapeuta) Gary M. Douglas-szel és Dr. Dain Heer-rel írt egy nagyszerű könyvet az adhd-ról, autizmusról és az Access eszközök alkalmazásáról e terülten gyermekek körében – Would you teach a fish to climb a tree? (2014, Access Consciousness Publishing, LLC, USA),
 • Susanna Mittermaier – Pragmatikus pszichológia c. könyv
  (2013, Access Consciousness Publishing, LLC, USA)
  Vagy a Fairytale family ugyancsak Susannatól
  (2019, Access Consciousness Publishing, LLC, USA)
 • Radikális elevenség, a bántalmazáson túl Dr. Lisa Cooneytól
  (2016, Access Consciousness Publishing, LLC, USA)

 

Hogyan történik a Bars® és mennyi ideig tart?

A Bars® masszázs ágyon történik, ahol ruhában fekszel. Közben nincs szükség teljes nyugalomra, halk zenére vagy illóolajokra. Ennek ellenére mindig teljes ellazulnak a kliensek és sokan el is alszanak közben – még egy zajos környezetben is tapasztalattom szerint.

A Bars® időtartama kb 60-80 perc.

 

Kiknek ajánlott?

Mindenkinek. Felnőttek és gyerekeknek egyaránt.
Gyerekek esetében gyorsabban lefutnak a bárok, gyakran fele annyi idő alatt, mint egy felnőtt esetében.

 

Mit érzek közben?

Mindenki más, tehát nincs olyan, milyennek kell lennie egy Bars®nak. Minden Bars® minden alkalommal eltérő lesz, még akkor is, ha ugyanazzal a személlyel ismételjük meg.

A leggyakrabban említett érzés a teljes kikapcsolódás – amit én magam is érzek mindig. Sok ember alszik – még egy nagyon zajos környezetben is. Néhány ember képeket vagy színeket lát, mások érzetekről számolnak be testükben. Én magam is sokféle benyomással és élménnyel rendelkezem a Bars®ról. Amit biztosan állíthatok, hogy minden Bars® után nyugodtabb vagyok, érzelmileg kiegyensúlyozottabb és jobban laszom. Valami mérhetetlen belső nyugalom van rajtam.

Hogy mások mit mondanak, itt elolvashatod.

Derítsd ki, milyen lesz az Access Bars® számodra, prób ki!

 

Milyen gyakran kell/lehet Bars®ra menni?

Nincsenek szabályok. Akár minden nap is futtahatod a bárjaidat. Én legtöbbször akkor megyek, amikor nagyon feszültnek érzem magam (már az izmaim is feszültek). Lehetne ez minden nap is, vagy vannak, akik hetente kétszer jönnek vagy heti egyszer… Ez csakis rajtad múlik!

Ha megtanulod a Bars®t, akkor akár naponta adhatsz a gyermekednek vagy a párodnak! Saját tapasztalatom, hogy a gyerekeim jobban, gyorsabban tanulnak Bars® után.

Sőt tapasztaltam, hogy vizsga/dolgozat előtt is különösen jót tesz a Bars®!

A Bars® érted van. Azért, hogy szabadabb légy.

Gyere és próbáld ki! Szeretettel várlak egy Bars®ra vagy akár meg is tanulhatod, hogy adhasd családodnak, amikor csak akarod! Ha ketten jelentkeztek, akkor Ti választjátok ki a tanfolyam napját!

Bővebb információ az Access Consciousness™ hivatalos honlapján: www.accessconsciousness.com/hu/  illetve www.accessbeyondwords.com .

Ha szeretnél feliratkozni a hírlevelemre, azt erre a linkre kattintva megteheted!

A web- és Facebook oldalamon található információk nem helyettesítik az orvosi, szakorvosi vagy bármely egyéb szakértői tanácsadást. Ezen információkat valamint a konzultációkon ill. videókban elhangzottakat mindenki saját felelősségére és döntése alapján használhatja vagy alkalmazhatja saját életében.
A weboldalamon, a Facebook oldalamon leírt és videókban, konzultációkon alkalmazott módszerek nem diagnosztizálnak és nem is gyógyítanak. Egyik általam használt és ismertetett eszköz/módszer, rendszer ill. konzultációs sem irányul egészségügyi tevékenység folytatására, pszichoterápiás eljárásra, sem annak kiegészítésére, támogatására, bármely az egészségügyről szóló 1997. évi CLVI. törvény (a továbbiakban Eü. tv.) hatálya alá tartozó kovencionális van nem-konvencionális gyógyító eljárás folytatására. Nem kezelek betegségeket, tüneteket, nem gyógyítok, ilyen jellegű problémákkal megfelelő orvoshoz, szakorvoshoz kell fordulni. A konzultációk semmilyen formában nem helyettesítik a betegségek orvosi diagnosztizálását és kezelését, nem céljuk sem a betegség megelőzése, sem a gyógyulás támogatása. Nem tételezek fel és nem garantálok semmilyen fizikai, mentális, emocionális, spirituális és pénzügyi eredményt. Az összes szolgáltatás, amit nyújtok és információ, amit adok, általános oktatási és szórakoztatási célt szolgál, és nem alkalmas semmilyen betegség vagy egészségügyi probléma gyógyításra vagy kezelésére és nem alkalmazom őket az Eü törvényben maghatározott céllal.