Hogyan változtathatja meg az életed a hála? – Dr. Dain Heer (cikk fordítása)


Az alábbi bejegyzés Dr. Dain Heer, az Access Consciousness™ társalapítójának cikke, mely az Access honlapján jelent meg eredetile. A cikk nem az Access Consciousness™ hivatalos fordítása, hanem az enyém.

„ Mennyit változtál az elmúlt évben? Az elmúlt hat hónapban? Három hónap? Múlt héten?

Legtöbben remekül ismerjük korlátainkat, problémáinkat és azokat, hogy mik limitálnak minket. Tudjuk, mi a baj velünk, és ennek megváltoztatására koncentrálunk. Amit sokan még soha nem tapasztaltunk, az az, hogy valaki segít nekünk abban, hogy meglássuk, mit változtattunk már meg és ezt elismerjük és megünnepeljük!

A saját magunk megítélésének és a bajra való összpontosításnak az a nehézsége, hogy végső soron romboló hatással van ránk …

Valahogy szinte szentségtörésnek tűnik önmagunk elismerése azért, amit létrehoztunk vagy megváltoztattunk. Sokunknak azt mondták, hogy ez arrogáns vagy dicsekvő, vagy nem eredményes. Ez csak azt az elképzelést támasztja alá, hogy folyamatosan ítélkeznünk kellene magunk felett, hogy lássuk, mi a baj velünk. Egy nő azt mesélte, hogy édesanyja többször mondta neki: “Csak azt mondom el, hogy mi a bajod, hogy tudd, min változtass.”

A saját magunk megítélésének és a hibáinkra való összpontosításnak az a nehézsége, hogy végső soron romboló hatással van ránk, életünkre és életminőségünkre. Az ítélet nem engedi, hogy növekedjünk vagy alkossunk, csak hogy még több hibát hoz létre.

Itt van egy gyakorlat, amelyet kipróbálhatsz:
Válasszon egy darab gyümölcsöt. Bele is haraphatsz vagy sem…
Szerezzen be egy tollat és egy darab papírt, és írj fel 5 dolgot, ami nem megfelelő a gyümölcsben. Lehet hogy a színe vagy van egy barna foltja, vagy az íze jobb is lehet, stb.
Hogyan érzed magad, miután leírta ezt az öt „rossz” dolgot? Mi a véleményed arról a gyümölcsdarabról? Érzékeled-e a teremtés és terjeszkedést vagy az összehúzódást?
Most kérlek, szánj egy percet és pusztítsd el és tedd nem teremtetté az összes kivetítést, elvárását, elhatárolódást, elutasítását és ítéletet azzal a gyümölcsdarabbal kapcsolatban. (Csak kérd, hogy történjen meg.)

Szánj néhány percet arra, hogy sétálgass egy kicsit, esetleg menjen ki és vegyél néhány mély lélegzetet. Most térj vissza a gyümölcsdarabhoz.
Ezúttal írj fel öt dolgot, amiért hálás vagy a gyümölcsnek. Szánj egy percet arra, hogy valóban megnézd a színét, megízleld az ízét, és gondold végig, milyen hozzájárulást jelenthet neked vagy a testednek.
Írj le az öt pozitív dolgot erről a gyümölcsről! Mit veszel észre? Teresebbnek, könnyedebbnek érzed magadat? Mit mond ez a gyakorlat arról, hogy mi történik, amikor arra összpontosítunk, hogy azonosítsuk és kijavítsuk, mi a baj velünk? Hajlandó vagy változtatni a fókuszodon?

Mi a helyes benned, amit nem veszel észre?

Ez nem arról szól, hogy kitaláljunk dolgokat, vagy úgy tegyünk, mintha nem léteznének problémák – hanem arról van szó, hogy a problémakeresésről áttérünk a jó elismerésére és a tovább lépünk. Van egy nagyon hatékony Access Consciousness eszköz, amely felteszi a kérdést:
Mi a helyes/megfelelő/jó benned, amit nem veszel észre?
Próbálkozz ezzel a kérdéssel napközben, hogy az „én” helyett behelyettesíted, hogy „te”. Mit hozhat létre ez?

Mivel kilépünk abból, hogy csak azt keressük, ami „baj” velünk, a múltunkra való összpontosításból is kilépünk ezáltal.

Mi lenne, ha a múltad nem határozna meg?

Mi lenne, ha a múltad nem határozna meg? Ha arra az időre összpontosítasz, amikor udvariatlan vagy gonosz volt valakivel, akkor valóban tovább tudsz lépni? Kérj bocsánatot ha kell, és válassz valami mást! Ha kedves vagy valakivel (és ez téged is magában foglal!), kérlek, ismerd el ezt! Csak az, hogy ezt tudomásul veszed, elismered, arra ösztönöz minket, hogy többet válasszunk ebből az energiából.

Általában látjuk, amit keresünk. Ha azt keresed, hogy mi a baj veled, akkor meg is találod azt. Ha azt keresed, hogy mi a helyes/jó benned, és mit változtattál már meg, akkor még ennél sokkal többet is találsz!

Egy dolgot meg kell jegyeznünk: hogy gyakran nem ismerjük el az elért haladást, annak az az oka, hogy ha valami megváltozott, gyakran nem emlékszünk arra, hogy “mi volt”. Ha gyakran rágtad a körmöd, és hirtelen abbahagytad, akkor a körmöd nem harapása most normális számodra, és a körömrágás nem is lesz része az univerzumodnak! Hasznos lehet egy barátodat bevonni. Válassz valakit, aki valóban törődik veled, és kérdezd meg tőle, észrevett-e valamilyen változtatást. Valószínű, hogy objektívebben látnak téged, mint te magadat!

Azáltal, hogy tudomásul veszed, elismered a változásokat, amiket végrehajtottál ahelyett, hogy arra összpontosítanál, hogy mi veled a „baj”, egy kiterjedtebb és örömtelibb élet és jövő megteremtését vállalod. Ez hozzájárulás lehet számodra?

Azáltal, hogy elismered a változtatásokat … vállalod a felelősséget egy kiterjedtebb és örömteli élet és jövő megteremtéséért.”

Eredeti verzió: https://www.access-consciousness-blog.com/2015/04/how-gratitude-can-change-your-life/

A cikk nem az Access Consciousness™ hivatalos fordítása, hanem az enyém. Célom, hogy akiknek problémát okoz az angol nyelv, ők is elolvashassák.