Hogyan lehetsz és maradhatsz boldog: 8 tipp Dr. Dain Heertől (cikk fordítása)

Az alábbi bejegyzés Dr. Dain Heer, az Access Consciousness™ társalapítójának cikke, mely Joe’s Daily honlapon jelent meg eredetileg. A cikk nem az Access Consciousness™ hivatalos fordítása, hanem az enyém.

” Pharrell Williams énekel róla, a Dalai Láma könyvet írt róla … de a boldogság nyilvánvalóan az egyik legmegfoghatatlanabb dolog a nyugati világban. Tehát hogyan lehetsz boldog?

Dr. Dain Heer, szerző és a nemzetközi előadó a 14 évvel ezelőtti öngyilkosság dátumának kitűzésé után valóban boldoggá vált. Most bejárja a világot, megosztva egyszerű, mégis hatékony tippjeit, hogy boldog legyél és az maradj!

Íme 8 tipp, hogyan lehetsz és maradhatsz boldog:

 

  1. Mozgás

Egyszerű és nevetségesen hatékony. A tudósok nem tudni miért nem beszélnek az endorfinokról. A kimozdulástól otthonról és az aktivitástól, még akkor is, ha ez az utolsó dolog, amit tenni akarsz, határozottan jobban fogod érezni magadat, különösen, ha ezt beépíted a mindennapi szokásaid közé. Ha eddig nem mozogtál, kezdd el egy öt perces sétával a háztömb körül, és onnan növeld fokozatosan.

 

  1. Lépj ki az autopilóta módból

Vezettél már úgy A-ból B-be, de nem emlékeztél, hogyan kerültél oda? Volt már, hogy életének bármely más részében „kikapcsoltál, „kicsekkoltál” egy időre? Ha igen, akkor ideje lenne most felébredned, mielőtt 20 év múlva zavartan, nyomorultan arra lennél kíváncsi, hogy hogy a fenébe ragadtál bele ebbe a munkában, kapcsolatban és pénzügyi helyzetbe. Kezdj el jelen lenni az életedben, és kérdezd meg magadtól: „Ez a helyzet működik nekem? Hol akarok lenni 5, 10, 20 év múlva, ha most itt vagyok?” Ha proaktívabb vagy és tisztábban látod a vágyaidat, több energiád lesz és egyre jobban fogod érezni azt, hogy hatalmad van az életed felett.

 

  1. Ne ítélkezz

Észrevetted már, hogy amikor nem ítélkezel önmagad felett (bírálod önmagad) vagy bármi felett körülötted, akkor sokkal boldogabb vagy? Az ítélet valójában egy gyilkos. Megöli a boldogságot, a teremtőképességet, a növekedést és a kapcsolatokat. Ha megszabadulsz tőle, hatalmas szabadságot fog adni. Ne elemezz és analizálj mindent és ne lásd a világot pozitív és negatív, helyes és helytelen vagy „ hogyan kell vagy nem kellene ’’ nézőpontok szerint. Ez még fontosabb most a közösségi média korában. Ne azon ideálok alapján értékeld az életedet, amelyeket az interneten látsz, vagy az alapján, hogy hogy néz ki a Facebookon a barátaid élete. Hagyd, hogy az életed csak legyen és boldog legyen.

 

  1. Add fel a szerelmet/szeretetet – hála

Hogyan tehet boldoggá a szerelem feladása? Végül is nem a szerelem a lényeg? Már a Beatles is megmondta, hogy csak a szeretetre van szükségünk „All you need is love”? Itt a lényeg: a szeretet/szerelem mindannyiunk számára mást jelent. Lehetetlen meghatározni vagy egyetérteni. Más szavakkal: soha nem tudsz jól, megfelelően szeretni. Szóval hagyd abba a próbálkozást. A hála az, ami valóban megteremti a gondoskodást és az elfogadást, amelyet megpróbálunk megkapni a szeretetből/szerelemből. A hála varázsereje, hogy egyszerre nem lehetsz hálás és ítélkező. Ha meg akarod szüntetni az ítélkezést és inkább boldoggá válsz, légy inkább hálás! (Az Accessben a hála nem azt jelenti, amit a hétköznapi nyelvben! – ford.)

 

  1. Add fel a „megoldó ember” működést

„Mindent megoldó” fickó vagy problémamegoldó működés lényege, hogy a problémák megoldásához kell, hogy problémáid legyenek. Hány problémát hívtál meg valójában az életedbe, csak azért, hogy megtartsd a „megoldó ember „ /”fix-it srác” működésedet? Ideje abbahagyni ezt a működést? Legközelebb, ha kedved támad színre lépni szuperhős köpenyeddel, lépj egy lépést hátra, és csendesen kérdezd meg magadtól:
“Mi más lehetséges itt?”
Lehet, hogy rájössz, hogy nem kell semmit sem megoldanod, inkább csak más szempontból nézned a dolgokra.

 

  1. Ne keresd a válaszokat, inkább légy kíváncsi!

Ha kíváncsi vagy, az élet kalanddá válik. Mindig vannak új dolgok, feltérképezetlen területek, amelyeket felfedezhetsz. Amikor a megfelelő válaszokat keresed, az stresszt, aggodalmat élsz át és nyomás alatt érzed magadat. Például, ha úgy döntesz, hogy a pénzügyeid problémáidra egyetlen megoldás a béremelés, a lottónyeremény vagy az öröklés, akkor szó szerint nem fogod látni, hogy más módokon is érkezik pénz az életedbe, még akkor sem, ha az arcon üt! Ha kíváncsi vagy arra, honnan jöhet még pénz, akkor tartsd nyitva a szemed, a füled és az elméd a pénz megjelenésének bármilyen módjára, amelyet korábban el sem tudtál volna képzelni!

 

  1. Tölts időt boldog emberekkel

Készítsen egy listát 3 boldog emberről, akikkel szívesen beszélgetsz, és hívd fel őket, ha lendületre van szükséged. Keressen boldog barátokat, és ne lógjon boldogtalanokkal. Ha szinte csak boldogtalan emberekkel vetted körül magad – lépj! Próbálj ki új dolgokat, és ismerkedjen meg új emberekkel!

 

  1. Csak válaszd a boldogságot és legyél az

Miért van az, hogy a statisztikák azt mutatják, hogy a harmadik világ országaiban annyival több ember boldogabb, mint a fejlett országokban? Mert ennek semmi köze a körülöttünk zajló eseményekhez. A boldogság szó szerint csak egy választás, amelyet egyénileg, pillanatról pillanatra választunk. Nagyon jó, ha a külső körülményeket tesszük felelőssé boldogságunkért – mennyi pénz van a bankban, boldog-e a főnökünk, van-e megfelelő autónk -, de az az igazság, hogy csak te dönthetsz úgy, hogy boldog vagy vagy boldogtalan bármilyen helyzetben. Kezdd azzal, hogy gyakorold a boldogságot, még akkor is, ha egyszerre csak 10 másodpercig tart.
Választhatod újra, ahányszor csak akarod!

  • írta Dr. Dain Heer”

A cikk nem az Access Consciousness™ hivatalos fordítása, hanem az enyém. Célom, hogy akiknek problémát okoz az angol nyelv, ők is elolvashassák.

 

A web- és Facebook oldalamon található információk általános oktatási és szórakoztatási célt szolgálnak, nem helyettesítik az orvosi, szakorvosi vagy bármely egyéb szakértői tanácsadást. Ezen információkat valamint a konzultációkon ill. videókban elhangzottakat mindenki saját felelősségére és döntése alapján használhatja vagy alkalmazhatja saját életében. Egyik általam használt és ismertetett eszköz/módszer, rendszer ill. konzultációs sem irányul egészségügyi tevékenység folytatására, pszichoterápiás eljárásra, sem annak kiegészítésére, támogatására, bármely az egészségügyről szóló 1997. évi CLVI. törvényhatálya alá tartozó konvencionális van nem-konvencionális gyógyító eljárás folytatására. Nem tételezek fel és nem garantálok semmilyen fizikai, mentális, emocionális, spirituális és pénzügyi eredményt.