Hajlandó vagy kényelmetlenül érezni magad? (cikk fordítása)

“Ahogy használod az Access Consciousness eszközeit, tudatosabbá válsz, és ahogy tudatosabbá válsz, kényelmetlenebbül is érezheted magadat. A tudatosság nem mindig kényelmes, és gyakran az történik, hogy legtöbbünk ezt az élményt olyan helytelenségként ítéli meg, amelyet minden áron el kell kerülni vagy le kell győzni.

Mi lenne, ha a legjobb barátoddá tennéd a kényelmetlenséget? Mi van, ha ez valami olyan jelzés lenne, amelyre várhatnánk, mint annak jelzésére, hogy ismét közeledünk az új változás és a nagyobb tudatosság határához? Íme néhány dolog, amit figyelembe kell venned, ha azon kapod magad, hogy a „Wow! Éreztem magam valaha ilyen kényelmetlenül?!” helyen találod magadat.

 

Mennyire tekinthető helytelennek a változás ebben a valóságban? És mennyire megtanítottak bennünket ellenállni a változásnak, és mindent megtenni azért, hogy a dolgok változatlanok maradjanak? Az embereket megdicsérik, amiért évekig ugyanazon a munkahelyen dolgoznak, és egész életükben ugyanabban a városban vagy közösségben élnek. Egyik sem rossz vagy helytelen, de ha nem ez az életstílus, amit szeretnél, akkor mennyi választási lehetőséged van ilyen helyzetben? Mi van, ha a változás nem rossz dolog, hanem annak jelzése, hogy élsz! Vegyünk egy virágot… az egyetlen, ami nem változik, az a anyag!

 

Egy másik ok, amiért az emberek néha ellenállnak a kényelmetlenségnek, az az, hogy inkább egy olyan fantáziában élünk, ahol mindenki és minden jó és igaz, és az, aminek látszik. Ki akarna tudatában lenni annak a szomorúságnak és haragnak, amelyből oly sok ember működik? Miért akarná bárki is tudni, hogy azok a „kedves” emberek valójában gonoszok és rosszindulatúak? Ennek oka az, hogy ez az, amiről nem vagy hajlandó tudomást venni és valószínűleg vak foltod van ezzel kapcsolatban! Volt már olyan „barátod”, akiről azt hitted, hogy jó barát, aki törődött veled és vigyázott rád, de aztán rájöttél, hogy ő mégsem az? Mennyire kellett elvágnod magadat az éberségedtől, hogy ezt ne vedd észre azonnal? Hajlandó lennél most más választani?

 

A kényelmetlenség azt is jelezheti, hogy azzal a választással találod szembe magadat, ami még inkább úgy jelent meg, mint amilyen te saját magad vagy. Hogyan lehetne még ennél is jobb !? Mi van, ha ez egy hatalmas ajándék? Nagyon könnyű azt mondani: „Igen! Szeretnék többet kapni abból, aki valójában vagyok!”, amikor felteszik neked a kérdést vagy részt veszel egy kurzuson, de milyen gyakran gondoljuk ezt komolyan valójában? Hajlandó lennél-e többnek lenni és valóban önmagadnak lenni, ha ez azt jelentené, hogy útközben elveszítenéd azokat a barátokat, akiknek nem tetszik az “új te”, vagy ha ez azt jelentené, hogy az életed igazán nagyon más lesz? Ez egy választás. Mit fog választani?

 

Bár a kényelmetlenség együtt járhat nagyobb tudatossággal, van néhány eszköz, amellyel könnyebbé teheti.

  1. Az „Érdekes nézőpont, hogy van egy olyan nézőpontom, hogy kényelmetlenül érzem magam.” eszköz gyakran nagyon sokat segít abban, hogy lecsökkentsük a kényelmetlenség jelentőségét.
  2. Hogyan lehetne ez még ennél is jobb? És mi más lehetséges itt? Nagyszerű kérdések, amelyeket többször is fel kell tenni. Tudatják veled és az univerzummal, hogy nem ragadtál meg, és hajlandó vagy elfogadni a változást.
  3. Gyakorold a “tered kiterjesztését” és egy nagyobb tér energetikai elfoglalását. Sokan összehúzódunk, amikor kényelmetlenül érezzük magunkat, de ez rontja a helyzetet. A falak leengedése és az “energetikai kiterjedés” eszköze egy másik módja annak, hogy csökkentsük a jelentőséget a jelenlegi kényelmetlenség érzésének.
  4. Tudd, hogy el fog múlni – ez nem állandó állapot. A változás az egyetlen állandó. Még azt is gyakorolhatod, hogy hálás légy, ha kényelmetlenül érezted magad, mivel ez megmutatja bátorságodat és hajlandóságodat a változásra és a növekedésre.

Végső soron a választás a tiéd. Hajlandó vagy ma kényelmetlenül érezni magad? Mennyire lehetne ez szórakoztató valójában?”

2014. július 11. – eredeti cikket itt találod

A cikk nem az Access Consciousness™ hivatalos fordítása, hanem az enyém. Célom, hogy akiknek problémát okoz az angol nyelv, ők is elolvashassák.
Itt találsz egy kis videó Dainnel, sajnos csak angol nyelven, amely szintén a felbukkanó kényelmetlenségekről szól.

 

Írásomban saját tapasztalataimat és élményeimet foglalom össze, mely a különböző önismereti,  önsegítő és más módszerek több, mint 22 éve tartó használatán alapul.
A web- és Facebook oldalamon található információk általános oktatási és szórakoztatási célt szolgálnak, nem helyettesítik az orvosi, szakorvosi vagy bármely egyéb szakértői tanácsadást. Ezen információkat valamint a konzultációkon ill. videókban elhangzottakat mindenki saját felelősségére és döntése alapján használhatja vagy alkalmazhatja saját életében. Egyik általam használt és ismertetett eszköz/módszer, rendszer ill. konzultációs sem irányul egészségügyi tevékenység folytatására, pszichoterápiás eljárásra, sem annak kiegészítésére, támogatására, bármely az egészségügyről szóló 1997. évi CLVI. törvényhatálya alá tartozó konvencionális van nem-konvencionális gyógyító eljárás folytatására. Nem tételezek fel és nem garantálok semmilyen fizikai, mentális, emocionális, spirituális és pénzügyi eredményt. A kép/poszt termékmegjelenítést tartalmaz, mely kizárólag illusztrációként szolgál.