Légy a hiteles önmagad – Dr. Dain Heer (cikk)

Önmagadként létezni

Az alábbi bejegyzés Dr. Dain Heer, az Access Consciousness™ társalapítójának cikke, mely a Thrive Global honlapján jelent meg.

Gondolj azokra az emberekre, akiket ismersz, akik úgy tűnik, teljesen rendben vannak azzal, akik ők: azokra az emberekre, akiknek nem kell titkolniuk, mi működik és mi nem működik az életükben. Emberek, akik nem akarnak meggyőzni téged arról, hogy tökéletesek, okosabbak vagy nagyobbak, mint bárki más – miközben boldogulnak mindenben, amiként lenni vagy tenni akarnak. Figyeld meg, hogy soha nem ők kiabálnak a leghangosabban vagy csinálják a legkeményebben. Csendes a jelenlétük, csendes könnyedség és öröm van körülöttük.

Képzelj el egy világot, amely tele van ilyen emberekkel?

Képzeld el, ha TE még inkább ilyen lehetnél?

Megtapasztaltam azokat a csodákat, amelyek elérhetővé válnak, ha azt választod, hogy többet birtokolsz, többet teszel és még inkább abból létezel, ami könnyedséget, örömet és teremt és értelme van számodra. Lényegében ez kell a hitelességhez: elkezdesz többet választani abból, ami boldoggá tesz. És mégis… sokan közülünk nagyon-nagyon nehéznek találjuk, hogy olyan választásokat hozzunk, amelyek hozzájárulnak saját boldogságunkhoz.

Miért van ez?

Azt hiszem, már kijöttünk a gyakorlatból. Fiatal korunktól kezdve arra tanítanak bennünket, ahhoz hogy elfogadjanak bennünket, alkalmazkodnunk kell. Azt is mondhatnám, hogy nagyjából kapunk egy használati útmutatót “Hogyan illeszkedj be és jelenj meg sikeresen” címmel – de soha nem kapunk útmutatást arra vonatkozóan, hogy mi az igazi értéke annak, ha felfedezzük, hogy kik is vagyunk, majd a létezés ezen hiteles teréből választjuk, amit szeretnénk az életünkben.

Küzdelem dúl bennünk: birkózunk azzal, hogy valójában mi tenne boldoggá minket, szemben azzal, amit mások elvárnak – és sajnos hajlamosak vagyunk inkább az utóbbit választani. Ezután sokszor megítéljük magunkat, mert bármennyire is próbáljuk figyelmen kívül hagyni, mégis éberek vagyunk arra, hogy valami többtől zárjuk el magunkat. Az önmagunktól való elszakadás érzését összetévesztjük azzal a gondolattal, hogy valahogy hibásak vagyunk. Ez egy nagyon nyomorú hely, ha ebben a térben élünk.

Úgy tűnik, a beilleszkedés a legegyszerűbb megoldás – de az ironikus ebben az, hogy az élet végtelenül könnyebbé válik, ha úgy döntesz, hogy még inkább ÖNMAGAD leszel, bármilyen más is ez.

Mi történik akkor, ha azt választod, hogy önmagadként létezel?

Könnyedséggel és békében navigálsz az élet hullámvölgyeiben. Többé nincs szükséged külső forrásokra, hogy értelmet adj az életének, vagy hogy megindokold, miért működik valami, vagy nem. Tudod, hogy te vagy a forrás: az, aki megteremti az életedet.

Hajlandó vagy a „szűretlen” önmagad lenni, bocsánatkérés nélkül. Nevethetsz magadon; kiszolgáltatott lehetsz. És ki mersz állni, miközben már nem kell.

Az élet varázslatossá válik, nem bárki más mércéje szerint – a te mércéd szerint.

Légy még inkább önmagad! 3 kulcsfontosságú lépés ehhez:

  1. Fedezd fel, mi a könnyű neked

Amíg egyre többször teszed azt, ami boldoggá tesz és még inkább önmagad vagy, az együtt jár azzal, hogy azt tapasztalod: néhányan annyira elszakadtunk valódi természetünktől, hogy már nem tudjuk azt, hogy ez mit is jelent számunkra. Van egy nagyon gyönyörű módja a tisztánlátásnak: ahelyett, hogy megpróbálnád megfejteni, mi tesz boldoggá, fontold meg, mi tesz könnyebbé.

Amikor könnyűnek, tágasnak vagy nyugodtnak érzed magad, akkor önmagad vagy.

Amikor nehéznek, összehúzódónak vagy feszültnek érzed magad – nem vagy az.

Mi inspirál, gyönyörködtet vagy tesz izgatottá téged? Amikor ezeket a dolgokat teszed, érzékeled vagy ezekké válsz, vedd észre a könnyedség érzését a világodban! Engedd, hogy meglepjen! Ami könnyebbé tesz, az lehet, hogy egyáltalán nem az, mint amiről gondoltad, vagy ami könnyedséget hoz a körülötted lévő embereknek is.

  1. Kövesd a könnyedséget

Válassz többet ebből a könnyedségből minden egyes nap. Mit szeretsz csinálni? Csinálj belőle többet! Milyennek szeretsz lenni? Legyél az!

Kezdj el egy listát készíteni arról, hogy tesz könnyedebbé: azokról a dolgokról, emberekről, választásokról és helyekről, amelyektől szárnyal a lelked! Van egy ilyen listám a telefonomban jegyzetek között. Olyan napokon nézem meg, amikor tudom, hogy kevésbé vagyok önmagam. Azokon a napokon használhatod ezt a kérdést is: Mit választanék most, ha valóban önmagam lennék?

Mindig azt válaszd (tenni), ami felpezsdíti a lelkedet, ami felébreszt és ÉLETRE kelt.

  1. Tekintse ezt folyamatnak

Nincs gyorsabb/rövidebb módja annak, hogy önmagad legyél – és ez zseniális! Izgalmas, kanyargós, meglepő út, ahol mindig van még mit felfedezni. Ha egy alakítható, rugalmas helyről közelíted meg a léted, sokkal jobban fogsz szórakozni.

Ne feltételezd, hogy tudod, mit fogsz felfedezni. Az elmúlt 20 évben ezen az úton jártam, és folyamatosan fedezek fel valami újat magamról és arról, ami lehetséges.

Önmagadként létezni a legcsodálatosabb és legkifizetődőbb utazás, amelyen elindulhatsz. Ha a lelked – a lényed – megkönnyebbült, ahogy ezt olvastad, arra biztatlak, hogy vedd ezt észre, és ha úgy tetszik, csatlakozz hozzánk, bármely Being You kurzusra vagy intróra!

Dain Heer

BeingYouDay.com

A cikk nem az Access Consciousness™ hivatalos fordítása, hanem az enyém. Célom, hogy akiknek problémát okoz az angol nyelv, ők is elolvashassák.