Magadnak válassz! Ne az elvárásoknak! – Simone Milasas podcastjának rövid leirata


Choosing For YOU. Not The Expectations!– Magadnak válassz! Ne az elvárásoknak! a szabadon fordított címe Simone Milasas podcastjának rövidített leiratának, melyet 2021. márciusában vettek fel.

Simone Milasas az Access Consciousness™ minősített facilitátora (CF), 20 éve az Access Consciousness™ szerves tagja, Gary M. Douglasszal (alaptó) és Dr. Dain Heerrel (társalkotó) dolgozik együtt, a Joy of Business kurzusok “anyja”, COP és 3 napos testtanfolyam facilitátor többek között valamint több könyv szerzője is.

Az alábbiakban olvashatod Simone általam fordított podcastjának kivonatát, a legérdekesebb kérdésekkel és tisztításokkal. A beszélgetés az üzlet témája köré csoportosul, de az élet bármely területén használhatod!

 

“Simone: Mit tanultatok az üzletről, amikor gyerekek voltatok?

Az Apukám könyvelő volt, a tesómnak is volt cége, imádtam az üzletet. Vacsoránál azonban nem szabadott üzletről beszélni a vacsoraasztalnál, mert pénzről beszélni nem illik, mint pl. arról, hogy valaki meleg. Az Apukámról sokat beszéltünk az üzletről és imádtam, inspiráló volt. Az Anyukámat csak idegessé tette a téma.

A mostoha fiamnál eldöntöttük, hogy 5 éves korától bármit tudni szeretne a pénzről, akkor válaszolunk neki.

Vendég1: A nagyszüleim farmerek voltak. Az Apukám professzor volt az egyetemen. Volt egy olyan nézőpontjuk, hogy van egy limit, ami felett nem tudsz több pénzt keresni.

S: Ne nődd túl a családodat – ez egy általános hitrendszer. Bárhol, még ha ez nem tudatos/kognitív, eldöntötted, hogy nem ajánlott annak lenned, aki a családban annyira túl sok pénzt keres, hogy sose legyen elég, azt elpusztítanád kérelek?

V1: Ha jó karrierem legyen, legyen phd-m. Sose kérdezték meg, mire vágyom.

S: A szüleim azt mondták, hogy legyen jó, biztos munkád. Én megkérdeztem, milyen az, ők azt mondták, hogy pl. banki munka. Én meg azt mondtam, inkább szúrok tűt a szemembe, mint hogy egy jó és biztos munkám legyen… Fel akarom fedezni a világot!

V2: Láttam a családomnál, hogy a munka arra van, hogy kijöjjünk a rossz dolgokból. A pénzkeresés nem olyan vicces, nem szerették a munkájukat. Most nyugdíjasok, azt csinálják, amit akarnak és most boldogok.

S: Sok szülő kivetíti, mit kell tenned, ahelyett hogy megkérdezné, mit szeretnél csinálni. Beszélgettem a mostoha fiammal, amikor 14 éves volt. Megkérdeztem, mit szeretne tanulni. És elmondtam neki, hogy BÁRMIKOR megváltoztathatja a választásait, még az egyetemen is. VÁLASSZ, bármikor!

V3: A szüleim elváltak. Az anyukámnak nehézsége volt a pénzzel, az apukának könnyedsége volt vele, de nem volt boldog – biztonságban van.

S: Elismerve, hogy az apukádnak volt egy olyan nézőpontja a pénzről, mekkora részét tette rád ebből a nézőpontból a pénzről, ami nézőpontot adott neked a pénzről? Ez szabadság volt vagy öröm?

V3: Szabadság, de nem örömteli. Ok, az apukám Szlovéniából jött a háború elől és neki az volt a nézőpontja, hogy ne legyen pénzed a bankba és tanulj.

S: Szóval: minden, amit a kultúrádtól és a nagyszüleidtől átvettél az üzletről, pénzről és pénzügyekről, ahelyett, hogy megkérdezted volna, hogy mi a TE nézőpontod az üzletről, pénzről és pénzügyekről, azt elpusztítanád kérlek?

VX: A pénzzel mindenkiről gondoskodni kell, de ez vissza is fog.

S: Mi van, ha a nagylelkűség nem az, hogy mindenedet oda kell mindenkinek?

Gary Dauglas – az Access Consciousness™ alapítója – egyszer azt mondta: ha nagylelkű/bőkezű lelked van, akkor az univerzum tízszer többet ad, mint amit adsz és ez véletlenszerűen jön különböző helyekről. És a nagylelkű/ bőkezű itt szó szerint ajándékozást jelent.

Ha túl sok pénzetek van, az „rossz” pénz, valamilyen „rossz” dologból jött. Ha nagyon keményen dolgozol, az rendben van, de ha könnyedén jön, akkor megítélnek.

Mindenhol, ahol azért nem teremtesz könnyedén és gyorsan pénzt, mert megítélnek, hogy törvénytelen dologból van vagy ez túl gyors és könnyű volt, azt elpusztítanád kérlek?

Mennyire fogjuk vissza magunkat mások (megítélése) miatt ahelyett, hogy csak választanánk? Elég! Indulás!

Mi kellene ahhoz, hogy mindig túl sok pénzem legyen, de sosem elég? Mindent, ami ezt nem engedi, azt elpusztítanád kérlek? Szó szerint bármit meg tudnál teremteni, de nem lenne elég, mert a vágyaid is nőnek, hogy hozzájárulhass (pl. már annyi van, hogy az óceánt is szeretnéd megtisztítani).

VX: A szüleimnek csak az volt elképzelhető, hogy egyetemet végezzek. Egy jó ideig nekem is, ám amikor találkoztam másokkal is, akik nem diplomások, rájöttem, más is lehetséges. Mi az, ami nekem örömet okoz? Mit csinálhatnék, mi okozna örömöt? Kérdeztem és fel is bukkant!

S: Nézd Daint – Dr. Dain Heer, az Access Consciousness™ társalapítója – kiropraktőr volt, és most Accesst csinál, váltott. Amikor hajandó vagy arra váltani, ami nagyszerűbbet teremt, az hozza a sikert. (És más a sikertől való félelem, mint a kudarctól való félelem!)

Nekem sem volt diplomám és mást sem akartam, csak világot látni! Az volt a nézőpontom, hogy addig nem lehet cégem, ha nincsenek betűk a nevem mellett és nincs diplomám. Garyvel folytatott beszélgetés után írtam meg a Joy Of Business (Az üzlet öröme) könyvet. Mert tudok erről valamit! És ezt nem az iskolából tanultam meg, hanem a gyakorlatból.

Szóval minden, amit tudsz az üzletről, azt megkövetelnéd-e és elismernéd-e most, ebből az életedből, bármely más életekből? Mindent, ami ez nem engedi, azt elpusztítanád kérlek?

Fontos, hogy gyere ki az ítéletekből és köved a tudásodat, amit tudsz! Soha nem keltem fel úgy, hogy mindent tudok. Minden nap megkérdezem, mi van még? Lehet ez könyv, történelmi film stb. Mi lenne, ha állandóan tanítanánk magunkat az élésről és ez nem függne attól, hogy a társadalom majd ad nekünk (tananyagot vagy diplomát, mint elismerést).

Ahogyan felnősz az nem jelenti azt, hogy annak kell lennie a valóságodnak ma is.

Brendon – Brendon Watt az Access Consciousness™ minősített facilitátora – világában az volt, hogy a pénz veszekedést teremt, mert amikor ő veszekedést hallott, az a pénzről szólt. A pénz nem okozott örömet. Szóval, ha úgy nőttél fel, hogy nem volt pénzetek, minden nézőpontodat, hogy a pénzből sosincs elég és hogyan fogunk szerezni, ezt a stresszt, ennek az energiáját hajlandó lennél elpusztítítani kérlek?

Minden kikövetkeztetés (pénzzel, pénzügyekkel stb.), amid van és bezártál az agyad érzékelési területére (sensory cortex) már a fogantatásodtól kezdve, ami azokon alapul, amiket gyermekkorodban megtapasztaltál, ezeket hajlandó lennél elpusztítanád kérlek?

Ha a saját valóságodat választanád a pénzügyekkel, mit tudnál?

Ha a saját valóságodat választanád a pénzzel, mit választanál?

Sokunk őseinek valóságának energiája még él bennünk (cukor, tej, kenyér hiánycikk). És ez lehet választás: ebben benne maradunk vagy sem.

VX: A szüleim kommunista országban élet és elköltöztek (engem a nagymamámmal hagytak) Olaszországba, mert azt mondták, hogy nincs elég pénzünk. Nagymamámtól tanultam az eleganciát, a hedonizmust, a gazdagság álmát és gazdag akartam lenni, hogy haza hozzam a szüleimet, de nem jött össze. Soha nem akartam alkalmazott lenni, mert a szüleim azok voltak és nem volt pénzünk. Rá kellett jönnöm, hogy a „szegény alkalmazott” a szüleim valósága a pénzzel. Én mást akartam, világot látni pl.! A nagymamám tanított arra, hogy úgy járjak, hogy mutassam magam, szép vagyok, elegáns stb. És még többet!

S: Ez a Being You energiája – az Access Consciousness™ egyik tanfolyamának és Dr. Dain Heer egyik könyvének címe! Járj úgy, hogy tudod, hova mész, még akkor is, ha nem tudod, épp hol vagy 😊. Milyen csodás, hogy volt valaki, aki arra bátorított, hogy legyél önmagad, még akkor is, amikor jársz! Ha nem volt ilyened, akkor válaszd most!

Az Anyukám azt mondta, hogy úgy viselkedek, hogy senki sem fog engem akarni. És én nem is akartam, hogy bárki is birtokolni akarjon engem. Az Apám azt mondta, hogy válasszam, ami nekem tetszik. Néha felidegesítette, amit választottam, de aztán lehiggadt és megkérdezte, mit tanultam a választásomból.

Ha nem lennél áldozat, akkor ma mit választanál?

VY: Az én családomban volt pénz. Szlovákia nem is „létezik”, mindenki rejtőzködik. Senkinek nincs pénze és erre büszke. Ha van pénzed, akkor valaki nagyon rossz vagy. Ha gazdag vagy, nagyon rossz ember vagy. A pénzzel mi is mimikrizzük.

S: Ha kijönnél a rejtőzködésből, mi lenne lehetséges?

Mindenki úgy nevelkedett, hogy ne kérjen többet, mert úgy neveltek fel, hogy rejtőzködtek (akármiért is), de ennek a történelemhez van köze, semmi köze hozzád és a választásaidhoz! És most úgy éled az életedet, hogy elrejted a kapacitásaidat, amiben igazán nagyszerű vagy!

Az jött fel sok Joy Of Business (Az üzlet öröme) tanfolyamokon, hogy az emberek jobban szeretnek/hajlandóak kipróbálni dolgokat és kudarcot vallani, mint kipróbálni és sikert aratni. Miért? Mert halvány lila fogalmuk sincs, mit csináljanak a siker energiájával.

Hány embernek van olyan véleménye rólad, hogy úgy tudod fenntartani a középszerűségedet a társadalomban, ha megpróbálsz valami jót, és nem csinálod jól – vagy 20 éve telik, mire jó leszel. Ahelyett, hogy azzal mennél, amit tudsz és te lennél a legsikeresebb a családodban, az életedben, a barátaid között és az országodban? Minden, ami nem engedi, hogy tudd, hogy mit válassz, hogy tudd, mit fogsz választani legközelebb és mi leszel, azt elpusztítanád kérlek?

VZ: Mennyire nem akarunk sikeresek lenni, amennyire tudjuk, hogy lehetséges, mert mindent kontrollálni akarunk az életünkben.

S: Mi lenne/ mi történne, ha kontrollon, definíción, formán, struktúrán, jelentőségen. linearitáson, koncentricitáson, limitáción/korlátozáson kívül lennél a választásaiddal? Mindent, ami ez, elpusztítanád kérlek?

Meghallod, amikor meghallod és leesik, amikor leesik. Ami visszatart minket attól, hogy sebezhetőek legyünk a választásainkkal (minden választásunkkal) az a korlátozás, amit az életünkben teremtünk, hogy eldöntjük, hogy vannak fontosabb dolgok/nézőpontok, mint a lehetőségek.

Mit tettél relevánsabbá/jelentőségtelibbé a korlátozásaiddal kapcsolatban, mint a lehetőségek, amiket választhatnál? Mindent, amit felhoz, azt elpusztítanád kérlek?

VZ: A Joy Of Business (Az üzlet öröme) könyvedet nem olvastam el végig. Éber voltam rá, hogy ha többet olvasok (20 oldalig jutottam), akkor otthagyom a sulit. És ezt nem akartam még akkor.

S: Sokan nem választják azt, ami valójában könnyedséget teremt. Gondolj a mantrára! Én voltam az egyik legellenállóbb és ítélkezőbb ember, aki az Accessbe jött. És rájöttem, hogy ez minden, amit kívántam. És nem mertem facilitátor lenni, mert mit kezdjek egy olyan emberrel, aki olyan mint én, ha eljön egy kurzusomra?! És emlékszem, ültem a parkban és az egész életem megváltozott az Access kurzus után. Olyan gyorsan történt, hogy nem tudtam, mit kezdjek ezzel a változással, felhúztam minden falam, harcoltam (kiabáltam, ittam, nyűgös voltam), hogy megállítsam a változást, amit kértem és ami gyors volt.

Ha te is felismered az energiáját annak, hogy a korlátok és határok, amiket felhúztál elkezdenek lágyulni, végy egy mély lélegzetet és kérdezd meg:
mi van, ha itt az ideje az összeset megolvasztani és megtapasztani, milyen valóban élni – mindennel: pénzzel, üzlettel stb.
Mindent, ami nem engedi, azt elpusztítanád kérlek?

Ez annyira könnyű és nem merjük választani a választást! Annyira egyszerű! Csak válaszd!

VZS: Az Apukám milliókat teremtett, majd elvesztette egy pillanat alatt.

S: Sokan a pénzt teremtésre használják. Akik örökölnek vagy van nekik, megpróbálnak megszabadulni tőle. Ránéznek és a teremtés forrásának látják, de TE vagy a forrása a teremtésnek! Ha mindenedet elvesztetted, akkor még mindig ott vagy magadnak!

Mindenhol, ahol a pénzt látod a teremtés forrásának, ahelyett hogy Te lennél a teremtés forrása, azt elpusztítanád kérlek?

Sokan, akik pénzt veszítenek, idegesek és nyűgösek lesznek, de te nem ülsz benne, hanem kérdésbe mész! Kihez tartozik ez?

VZS: Elengedem a szüleim pénzzel kapcsolatos valóságát és elkezdem teremteni a saját valóságomat. Hogyan teremthetném az orvoslást úgy, mint egy üzletet?

S: Egyszer beszéltél az anyukádról, ahol a pénz az ördög volt és leállította az üzletét. Ez egy nyilvánvaló példa arra, hogy sokan megállítják a teremtést azok alapján, amilyen nézőpontokat tanultak gyerekként. Mindent, amit ez felhozott, azt elpusztítanád kérlek?

Kérd, hogy bukkanjon fel a pénz minden nap azzal/azon keresztül is, amit csinálsz?

Minden nap kérdezd meg, hogy hogyan bukkanhat fel ma még több pénz?

Így teremtheted a pénzt. Mi lenne, ha hajlandó lennél BEFOGADNI azt a pénzt, amivel minden nap meg akar ajándékozni az univerzum? Válaszd a pénzt, ne pedig annak a hiányát!”

 

A podcast leirata nem az Access Consciousness™ hivatalos fordítása, hanem az enyém. Célom, hogy akiknek problémát okoz az angol nyelv, ők is elolvashassák.

A web- és Facebook oldalamon található információk általános oktatási és szórakoztatási célt szolgálnak, nem helyettesítik az orvosi, szakorvosi vagy bármely egyéb szakértői tanácsadást. Ezen információkat valamint a konzultációkon ill. videókban elhangzottakat mindenki saját felelősségére és döntése alapján használhatja vagy alkalmazhatja saját életében. Egyik általam használt és ismertetett eszköz/módszer, rendszer ill. konzultációs sem irányul egészségügyi tevékenység folytatására, pszichoterápiás eljárásra, sem annak kiegészítésére, támogatására, bármely az egészségügyről szóló 1997. évi CLVI. törvényhatálya alá tartozó konvencionális van nem-konvencionális gyógyító eljárás folytatására. Nem tételezek fel és nem garantálok semmilyen fizikai, mentális, emocionális, spirituális és pénzügyi eredményt. A kép/poszt termékmegjelenítést tartalmaz, mely kizárólag illusztrációként szolgál.