Nem minden az, mint aminek látszik – probléma vagy lehetőség


Van a Trollok című mesében egy jelenet a felhővel. Nem csak vicces, de eszembe juttatott több mindent. Lássuk!

Nem minden az, aminek látszik… A felhő belépője például igen hatásos! 😄 Aztán a kis zoknis felhő elősétál és laza csevejbe kezd a két kis trollal. A beszélgetés alatt végig a laza, vicces figurát hozza. Olyan, mint egy gyerek: mindenből játékot csinál, sosem adja fel (eléri hogy pacsizzanak Ágassal, a morcos trollal – mint egy gyerek, aki nagyon akar valamit😉) és alapvetően a komoly és felelősségteljes életbe valami könnyedséget csempész.

Miért is kéne mindennek olyan nehéznek és komolynak lennie? Mi van, ha néha egy kis humor feloldaná a feszültséget és könnyedebben haladnánk az utunkon? Az Access Consciousness™ egyik érdekes mondata, hogy “a nevetés megnyit, a sírás bezár“. Gondold csak végig: ha nevetsz, akkor kinyílsz a világra, a körülötted lévőkre, velük nevetsz és ők veled (jó esetben 😄). Ha az ember szomorú és sír, akkor azt magában teszi, visszahúzódva. Nem az a könnyed, kiterjedő érzés, mint a vidámság és a nevetés.

A fenti jelentben olyan, mintha a felhő lenne gyerek és Ágas, a zöld troll a felnőtt. Minden bosszantja, amit a felhő csinál: gyerekes, vicces, húzza az időt, bosszantó és olyan dolgokra pazarolja az időt, amikre most nincs idő…. ismerős? 😄😂🤣 Végül addig feszíti a felhő a húrt, míg annyira felbosszantja Ágast, hogy elkezdi kergetni dühében. És a “fogócska” végére eljutnak oda, ahová menni akartak…

A felhő minden vargabetű ellenére elvezette a trollokat oda, ahová menni akartak, bár totál nem úgy nézett ki, hogy bárhová is vezet a beszélgetés, amit nyújtott, mint a rétestésztát a kis felhő – és közben élvezte, hogy bosszanthatja Ágast. A kergetőzés vége a keresett úticél lett, amit simán elmondhatott volna a felhő útbaigazításként, de akkor hol maradt volna a móka? Felbosszantotta ugyan Ágast, de végül el is vezette a célhoz a felhő.

Te hol nem veszed észre, hogy valójában mi is történik?

❓ Hol mész bele abba, hogy “ez felbosszant”, “ez csak feltart”, “ez fölösleges időhúzás”, amikor valójában az utadon vagy, csak nem úgy, ahogy elképzelted?

Mi kellene ahhoz, hogy meglásd a pillanatban vagy a helyzetben azt az ajándékot, amit a vélt “késlekedés” által ad? Pl.: a tájat, egy finom kávét vagy épp időt kapsz…

Nemrég egy boltban szerettem volna átvenni a rendelésem, de nem találták. Misztikus volt az eset, mert megvolt az e-mailes rendelésemről a visszaigazolás, híváslistában a hívás, hogy megjött, de a gépben nem találták… és fizikailag sem. Becsületére legyen mondva minden ott dolgozónak, 3 fő kereste a csomagot, minden adatot elkértek többször is és 25 peren át keresték. Mit tegyen az ember fia, ha várnia kell és még egyszer nem akar elautózni a boltba? Vár. Vártam és kihasználtam az időd a nézegetésre – amire nem szoktam időt szánni a boltokban általában. Tök sok érdekes terméket fedeztem fel és volt, amit másnak is átküldtem, mint ötlet, mert tudom, hogy ilyesmi érdekli. Még ajándék ötletet is nyertem… nyertem, pedig feltartottak – vagy mégsem? 😉

Mindig, amikor valami más lesz, mint tervezted, akkor azt hiszed, dobhatod ki a terveidet az ablakon. Hány “teremtésedet” selejtezted le és dobtad ki, mert nem egyeztek azokkal az elvárásaiddal és kivetítéseiddel, hogy miknek kellene lenniük?

Mit döntöttél el, hogy hogyan kellene kinéznie a teremtéseidnek? És ha ez az, csak másképp néz ki?

Ha z nem kudarc, akkor mi ebben a nagyszerű?

Mi lenne, ha nem lenne referencia pontod a jövődre nézve? Mi lenne, ha ránéznél, hogy ez az a jövő, amit kértem, csak kicsit másképp néz ki?

Ha az univerzum nem ellened van, akkor mi ebben az ajándék, amit még nem látok?

Ha egy kicsit kinyitod a fókuszt és megnézed, mit nyertél azzal, ami most van és nem azon bánkódsz, aminek szerinted most lennie kéne, akkor új lehetőségek tárulhatnak fel előtted és nem mellesleg jobb kedved lehet…😉 Mint Csillag Patriknak, aki a bolhacsípéseit összekötve egy másodperc alatt csillagképet rajzolt magán: “Kössük össze a vonalakat!” felkiáltással. És a képen látszik, mekkora örömöt okozott ez számára, semmi trauma a vérszívó okozta csípések hada miatt… Probléma vagy lehetőség? 😂😄

 

 

Írásomban saját tapasztalataimat és élményeimet foglalom össze, mely az önismereti, önfejlesztő és más módszerek hosszan tartó használatán alapul.

A web- és Facebook oldalamon található információk általános oktatási és szórakoztatási célt szolgálnak, nem helyettesítik az orvosi, szakorvosi vagy bármely egyéb szakértői tanácsadást. Ezen információkat valamint a konzultációkon ill. videókban elhangzottakat mindenki saját felelősségére és döntése alapján használhatja vagy alkalmazhatja saját életében. Egyik általam használt és ismertetett eszköz/módszer, rendszer ill. konzultációs sem irányul egészségügyi tevékenység folytatására, pszichoterápiás eljárásra, sem annak kiegészítésére, támogatására, bármely az egészségügyről szóló 1997. évi CLVI. törvényhatálya alá tartozó konvencionális van nem-konvencionális gyógyító eljárás folytatására. Nem tételezek fel és nem garantálok semmilyen fizikai, mentális, emocionális, spirituális és pénzügyi eredményt.

A kép termékmegjelenítést tartalmaz, mely kizárólag illusztrációként szolgál.