Elvárások és hazugságok nélkül – Simone Milasas és Doris Schachenhofer podcastjának rövidített leirata


No Expectations! No Lies! – Elvárások és hazugságok nélkül szabadon fordítva a címe Simone Milasas és Doris Schachenhofer podcastjának rövidített leiratának, melyet 2019. szeptemberében vettek fel.

Simone Milasas az Access Consciousness™ minősített facilitátora (CF), 20 éve az Access Consciousness™ szerves tagja, Gary M. Douglasszal (alaptó) és Dr. Dain Heerrel (társalkotó) dolgozik együtt, a Joy of Business kurzusok “anyja”, COP és 3 napos testtanfolyam facilitátor többek között valamint több könyv szerzője is.

Az alábbiakban olvashatod Simone és Doris beszélgetésének általam fordított kivonatát, a legérdekesebb kérdésekkel és tisztításokkal. A beszélgetés az üzlet témája köré csoportosul, de az élet bármely területén használhatod!

Doris Schachenhofer (DS):

Nem kell, hogy legyenek elvárásaid és ha másoknak vannak veled szemben, akkor sincs velük semmi dolgod.

Az elvárásokkal limitáljuk/korlátozzuk önmagunkat.

Amit mások várnak el tőlünk az egyáltalán nem az, amit tudunk, akarunk vagy képesek vagyunk teljesíteni. (Annál sokkal kevesebb és nem egyezik a bennünk rejlő lehetőségekkel és képességekkel – megjegyzés fordító.) Ez súlyként nehezedik ránk.

Tegyük fel a kérdést:

  • Mi más lehetséges itt?
  • Milyen más választásaim vannak itt?
  • Mik azok a félelmek, amik miatt inkább az elvárásokba mész bele a választások helyett? – a félelem helyett azt is megkérdezheted, mire vagy itt éber?
  • Mi teremt nagyszerűbbet itt?

Simone Milasas (SM):

Mi van, ha nagyobb megengedésbe megyünk magunkkal és másokkal kapcsolatban is?

Van egy tisztításunk itt (a tisztítás az Access Consciousness™ eszköze – ford.):

Minden kivetítésed és elvárásod önmagaddal szemben, minden kivetítést és elvárást amit rád vetítettek, minden ítéletet és elutasítást amid van önmagaddal, az üzleteddel, a pénzügyeiddel, a párkapcsolatoddal kapcsolatban elpusztítanád és nem teremtetté tennéd kérlek?

Mert ha elvárásaid vannak, akkor amit teremteni tudsz, azok csak a limitációk.

Az üzletben különösen vannak elvárások: elvársz dolgokat a beosztottaktól. De mi lenne, ha nem várnál el dolgokat tőlük? Mi van, ha kérdéseket tennél fel nekik és hajlandó lennél látni, hogy mivel tudnak hozzájárulás lenni?

Azt látom, ha elvárunk valakitől valamit, akkor

  • az nem nagyszerűbb, akkor
  • az nem az, amiben ők nagyszerűek vagy
  • ahol a kapacitásuk van (tehetségesek),
  • amit szeretnének megmutatni.

Az elvárás mindig csalódáshoz vezet, de ha megengedésben vagy, akkor többet tudsz befogadni. A nagyobb megengedés több befogadást tesz lehetővé.

DS: Megengedtem, hogy valaki csatlakozzon a cégemhez – szervezőm/koordinátorom lett. Van csapatom is, de ez nem azt jelenti, hogy mindenkinek mindig ugyanazt kell csinálnia. Kérdésben vagyunk:

  • Miben vagy klassz?
  • Ki hajlandó/szeretne kiterjedőbb lenni ebben vagy abban?
  • Mibe szeretnéd, hogy bevonjalak?
  • Mi és hol hiányzik?
  • Hol az a pont, ahol meg kell kérdezni mást erről?

Azért, mert az én üzletem, nem kell mindent nekem megcsinálni. Legyek megengedésben másokkal és ne tegyek semmit rosszá.

SM: Imádom! Nincs kivetítés, nincs elvárás, valójában megerősíted a csapatodat:

  • miben vagy nagyszerű?
  • miben szeretnél közreműködni?
  • mivel szeretnél játszani, hogy teremts valamit?

DS: Ahogy én működöm a munkatársaimmal (beosztottaimmal):

  • Őszinte és nyílt párbeszéd: kezdjük ezzel, de ha nem működik neked, szólj!
  • Ha valami nem megy: kit vagy mit adhatunk hozzá itt?

Hazugságból nem lehet teremteni. Az emberek azt hiszik a hazugság csak valami rossz lehet. Aztán észrevettem, hogy mennyire abból a hazugságból működünk, hogy nem vagyunk elég jók! És ha ebből működünk, akkor nem tudunk hozzáférni minden erőforrásunkhoz.

Ha pl. azt hiszed, nem vagy elég jó, nem tudod, hogy kell csinálni, akkor nem is indítod el a saját üzletedet. Mindenki azt mondja, tudnod kell, hogyan csináld és kezd el. De én sem tudtam és mégis elkezdtetem.

Sokat beszélünk erről és akkor feljött az az eszköz, hogy ami neked igaz, az könnyű. Ami hazugság, az nehéz és összehúzó számodra. (A könnyű-nehéz az Access eszköze, a Bars tanfolyamon része. – ford.) És hányszor teszünk dolgokat igazzá vagy hazugsággá anélkül, hogy ezt az eszközt alkalmaznánk.

SS:

Vannak valóság, amik máshoz tartoznak: barátok, az országod, a munkatársak stb.

Kinek a hazugságait használod arra, hogy megteremtsd a valóságot és üzletet, amit választasz? Hány ember hazugságát vetted be?

Hány ember hazugságát vetted be a pénzzel kapcsolatban, hogy elutasítsd/visszautasítsd és elkerüld azt a pénzt, amid lehetne?

Mi a te valóságod az üzleteddel, az életeddel, a kapcsolatokkal stb.?

DS:

Utazva a világban látom, hány embert befolyásol az a kultúra, amiben él. Ahány hely, annyi ilyen hely van és szokás. Sokszor ezek a mélyben húzódnak meg.

Valójában mit tudsz te az üzletről?

Hány szinte veleszületett dolgot tudunk megváltoztatni a kérdésekkel? Milyen eszközöket használhatnál minden nap, hogy ne kontrolláljanak és állítsanak meg?

SS:

A hála is egy nagyszerű dolog/eszköz, amivel nagyszerűbb dolgokat tudsz teremteni.

Ne vedd be ezen valóság hazugságait semmiről. Teremthetsz valami mást! Kérdezz!!

Milyen hazugságokat és kinek a hazugságait vetted be, hogy elkerüld a pénzt, amid lehetne és amit választasz? És a pénz helyébe bármilyen szó jöhet: elegancia, kaland, test, élet stb.

A hazugság csak limitációkat/korlátokat hoz létre.

Mi van, ha lehet könnyedséged bármivel, minden nap, amit választasz?

DS:

Mi van, ha az élet nem mindig könnyű, de lehet könnyedséged vele? Választhatod! Nem kell a magasból mindig a mélybe zuhannod.

SM:

Mindenhol, ahol az a nézőpontod, hogy ha jól megy, akkor kell hogy jöjjön egy mélyrepülés (nevetésnek sírás a vége; a progressziót recesszió kell hogy kövesse stb.), mindenhol, ahol ezt bevetted és minden hazugságot, amit bevettél kérlek elpusztítanád és meg nem teremtetté tennéd?

Kinek a hazugságait, milyen hazugságokat használsz arra, hogy megteremtsd a hazugságot hogy nem vicces/örömteli megváltoztatni minden limitációdat/korlátozásadat, amit választasz?

Hányan gondoljátok, hogy bizonyok korlátokat meg kell tartanotok, különben meghaltok? Hányan töltitek azzal az életeteket, hogy beveszitek ezeket a hazudságokat és valóssá teszitek?

Hány nézőpontod van arról, hogy keményen kell dolgoznod és komolyan kell dolgoznod azért, hogy elérd őket?

DS:

Észrevettem életem során, hogy van olyan is, amikor nem kell dolgozni egy munkahelyen, mégis kimerítő, pedig ez egy könnyű módja a pénzkeresésnek. Mégsem hoz örömöt ez a könnyedség, mert unalmas. Semmi sem bátorított/tett potensé és terjesztette ki az életemet.

SM:

Hány ember él hazugságban, hogy az a jó, ha nem kell dolgoznod és nő a bankszámlád? Kinek a hazugságait vetted be?

Hétfőtől péntekig cégnél dolgozni jelenti sok embernek a valódi munkát. Hányan szeretnétek valaki más dobozába beilleszkedni vagy bevenni a hazugságait?

Hányszor kell védekeznünk, mert másoknak nagyon más nézőpontjai vannak? Különben nem illünk bele a valóságunkba.

DS:

Bármi, ami nem igaz számodra, az egy hazugság és a hazugságokat nem lehet megváltoztatni. Ha valami nem változik, akkor kérdezd meg, hogy van-e itt egy hazugság.

Ha valami nem változik, akkor kérdezheted ezt magadtól is, hogy van itt egy hazugság?

Nem csak az a lényeg, hogy valakié (kié) ez a hazugság, elég, ha érzékeled a hazugság energiáját.

  • Mit tudok itt valójában?
  • Mire vagyok itt éber, amit nem vagyok hajlandó elismerni?

Ha bemész egy szobába, éber vagy az energiára, ami ott van (és nem mindig érzed jól magadat ettől – ford.). Kérdezd, milyen energia lehetek, hogy megváltoztassam ezt?”

A podcast leirata nem az Access Consciousness™ hivatalos fordítása, hanem az enyém. Célom, hogy akiknek problémát okoz az angol nyelv, ők is elolvashassák.