Harag az Access Consciousness™ szemszögéből – Shannon O’Hara podcastja


Shannon O’Hara podcastjának rövidített leiratát olvashatjátok, melyet 2020. novemberében vettek fel.

Shannon O’Hara az Access Consciousness™ minősített facilitátora (CF), az Access Consciousness™ szerves tagja már a kezdetektől fogva, mert Gary M. Douglasszal (alaptó) a mostohaapja, és az Access mellett nőtt fel. Nemzetközileg elismert Access Consciousness facilitátor és szerző, a Beszélgetés az entitásokkal kurzusok “anyja”, COP és 3 napos testtanfolyam facilitátor többek között valamint több könyv szerzője is.

Az alábbiakban olvashatod Shannon 51. podcastjának általam fordított kivonatát, a legérdekesebb kérdésekkel és tisztításokkal. A podcast témája a harag és düh az Access szemszögéből.

Eredeti podcastot itt éred el.

„A harag valójában nem a tied.

Ha éberré leszel arra, hogy valójában mi váltja ki haragod, segíthetsz azoknak, akik szenvednek tőle. Shannon megosztja a haraggal kapcsolatos öt arany kulcsot, és azt, hogy ezek az egyszerű eszközök hogyan segíthetnek megtalálni a harag melléktermékeit.

A harag valami mélyebb jele, de tudatosítanod kell, hogy honnan ered.

Lényegi pontok:

  • A haragot hazugság is kiváltja.
  • Felvehetsz olyan haragot, amely nem hozzád tartozik, másé.
  • A potencialitást tévesen haragként is lehet azonosítani.
  • A harag beültetett implantátum is.
  • A düh az emberek irányítására szolgál, a kontroll eszköze lehet.”

 

„… Pontosan mi a harag és mik azok a módok, amik tényleg meg tudják változtatni? A harag egész életemben jelen volt. A harag egy energia, mellyel az otthonunkban felnőttem és van egy képességem kihúzni és elnyelni bárki haragját az univerzumban. A harag egy energia, amit jól ismerek és egy olyan energia is, ami igazán hozzájárult lerombolni a kapcsolataimat és sokat küzdöttem vele.

Az arany kulcs a haraggal kapcsolatban, hogy amikor mérges vagy az valójában nem harag. A harag egy jel, mellékterméke a következő öt dolog valamelyikének. Ezen öt dolgot az édesapám (Gary M. Douglas) ismerte fel és valóban tudtam hasznosítani őket – különben tönkretette volna a harag az életemet. Ezt az öt dolgot nagyon felszabadító megismerni és ha használod őket, működni fognak.

  1. Tehát, amikor mérges vagy, akkor valójában az történik, hogy ott van egy hazugság (te hazudsz magadnak vagy valaki hazudik neked vagy érzékelsz egy hazugságot valaki más életében). A humanodiok mindig mérgesek lesznek, ha hazugságot érzékelnek. Ha mérges, dühös vagy, felteheted a kérdéseket:
  • Ez egy hazugság?
  • Én hazudok?
  • Bevettem egy hazugságot?
  • Egy hazugságot érzékelek itt?

 

  1. Ha ez a harag és düh nem hazugság, akkor lehet, hogy valaki máshoz tartozik. Tedd fel a kérdést:
  • Kihez tartozik (ez a harag)?

Tehát ha mérges leszel az is lehet, hogy fel(át)veszed valaki más dühét. … Egy lakásban voltam Ausztráliában – mielőtt odaköltöztem – egy csomó svéd barátommal. Egy nap a nappaliban heverésztem a kanapén, a barátom mosogatott, még 3-4 ember volt velünk a lakásban és hirtelen a semmiből dühös lettem. Már megszoktam, mert a düh nem volt ismeretlen érzés számomra, megszoktam. De most először érzékeltem, hogy egy pillanattal azelőtt nem voltam mérges és a következő percben szuper dühös vagyok. Körülnéztem, hogy mi történt? Nem szóltam senkihez, nem történt semmi és ez a semmiből jött. És azt gondoltam, ez érdekes! Egy perce nem volt itt, akkor miért van most itt? És két perc múlva az egyik nő, aki a lakásban bejött mérges, mert a bankkártyája ellopták a Svédországból Ausztráliába tartó útja alatt. Telefonálgatott a bankjával egész délután és ezt próbálta intézni és ez nagyon felbosszantotta. Felismertem, hogy átvettem a haragját ahogy belépett abba az épületbe, ahol a lakásunk volt. tehát még az előtt átvettem ezt az érzést, mielőtt tudtam volna, hogy jön. Ez egy hatalmas élmény volt, ami felnyitotta a szememet és felismertem, milyen jó is vagyok abban, hogy átvegyem az emberek dühét és elhiggyem, hogy az enyém ez az érzés!

Tehát a második lehetősége annak, hogy mi lehet a harag és düh amikor felbukkan az az, hogy valaki másé, máshoz tartozik és nem a tied.

Ha más haragját akarod megélni és feloldani, az hogyan is működne?

 

  1. A … potencialitást gyakran tévesen azonosítják és helytelenül alkalmazzák haragként. Amikor azt gondoltam, hogy nagyon mérges vagyok, akkor valójában az történt, hogy kezdtem elérni a saját világom … egy magas szintű potenciálját és erejét, amihez nem volt hozzáférésem korábban. És ezt nagyon könnyen össze lehet téveszteni a haraggal, mert ilyenkor, ami felbukkan az olyan, mint amikor kisgyermekek voltunk és nagyon erősek és kontrolálhatatlanok voltunk vagy olyan volt az energiánk, hogy „Ne kontrolálj!” és akkor a szüleink ránk vetítették a haragjukat és dühüket. És akkor kezdtük el félreérteni, hogy ez az erő és potenciál, mint a személyes erőnk, az harag – mert tévesen azt tanultuk erről az energiáról. Ez egy nagyon általános jelenség, hogy amikor … elkezdenek hozzáférni egyre nagyobb potenciálhoz és erőhöz, összekeverik a haraggal és azt hiszik, ez rossz és megpróbálják leállítani.*”

*Ez nem a PODCAST része, csak magyarázat tőlem: ilyen potenciál, amikor azt mondod gyerekként, hogy „Nem! Ennek itt most vége, nem csinálom stb.!”, amire a környezeted általában úgy reagál, hogy „Ne legyél már ilyen dühös kislány / kisfiú!”, aztán még esetleg a fenekedre is ütnek, miközben kiabálnak veled. Pedig te csak egy potenciál, erő, határozottság és magabiztosság voltál akkor és ott (hogy megállítsd, ami nem volt oké neked.)

“(podcast folytatása) Ez egy másik lehetőség, hogy mi lehet a harag: potenciál és nem düh. Különben mindig összezavarodsz és visszautasítod a rendelkezésedre álló erőt azzal, hogy annak nevezed, ami valójában nem is (haragnak).

Tedd fel a kérdést, ha dühös vagy:

  • Ez egy potenciál, amit félreazonosítok?

Ez a harmadik arany kulcsa annak, hogy felszabadítsd magadat a harag reakciójától.

 

  1. A harag az egyike a zavaró beültetéseknek. Nem szeretnék a zavaró beültetésekről (ez az Access Consciousness™ egyik témája, van róla egy magyarul is elérhető könyv lásd következőkben. Ezek ált. érzelmek, amik megzavarják a józanságunkat, kimozdítanak az egyensúlyunkból. – ford.)  beszélni ebben a podcastban, de az édesapám írt egy könyvet az Accessben: A megzavaráson túl címmel.” …”Arra tervezték őket, hogy … ne láss túl rajtuk…” … „ … fel kell ismerned, hogy a hatásuk alatt … Hányan tapasztaltátok, hogy amikor féltetek vagy féltékenyek voltatok, akkor totálisan a hatása alatt voltatok, nem tudtátok kezelni …  visszatartanak attól, hogy lásd, mi folyik valójában. … Tehát tedd fel a kérdést, hogy
  • Ez a harag egy zavaró beültetés? Ha az, akkor elpusztítanád és meg nem teremtetté tennéd-e?
  • Mi van ez alatt a harag alatt, ezen a haragon túl?

Ha ezt megkérdezed, felismerheted, mi történik valójában és ez teljesen felszabadíthat az alól, hogy beragadva légy a haragba, dühbe.” …

 

  1. Az ötödik dolog, ami a harag lehet, az a kontroll. Az emberek kontrolálásra használják a dühöt. Fel kell ismerned, ha valamit irányítani, kontrolálni akarsz haragot használva. Olyan családban nőttem fel, ahol az anyám a haragot a kontrol eszközeként használta, tehát ezt az energiát szuper jól ismerem. Persze az emberek más energiát is használnak az irányításra, pl.: hibáztatás, szégyen stb. Nagyon sok féle képpen manipulálhatnak az emberek, a harag elég kiváltságos módja ennek. Ismered a zaklató archetípust, aki a dühöt használja a körülötte lévők kontrolálásra?

Ha dühös vagy, tedd fel e kérdést:

  • Most kontrolálok?

 

Ha legközelebb mérges leszel, tedd fel ezt az öt kérdést:

  1. Most kontrolálok?
  2. Ez a harag egy zavaró beültetés?
  3. Ez egy potenciál, amit félreazonosítok?
  4. Kihez tartozik ez a düh?
  5. Van itt valahol egy hazugság?

Javaslom, használd ezt egy referencia listaként. Írd le pl. a telefonodba, mert újak és elfelejtheted. Ha bedühödsz, kezdj el ezekkel dolgozni a listáról! Megígérem, el leszel ájulva, milyen mértékben működnek és leszel képes megváltoztatni a haragot, amit korábban nem tudtál.” …

„…Ez az öt terület valóban szabadságot adott és képességet, hogy kezeljem a dolgokat.”

„…Nem kell, hogy a harag kontroláljon téged. … Ha tényleg meg akarod ezt változtatni, nézd meg, próbáld ki az eszközöket! Ha több információra van szükséged a zavaró beültetésekről, akkor menj utána az Accessben. … Az életünk annyi területén vagyunk a harag miatt elvágva attól, hogy tudjuk, valójában mi is történik. … ez az információ a haragról egy betekintést nyújthat az embereknek, hogy megértsék, hogyan működnek. De remélem, a megértésen túl több választásuk is lesz azzal kapcsolatban, hogy hogyan viselkednek vagy milyen energiának engedik, hogy hatással legyen rájuk. Remélem, hogy elég bátor vagy elmerülni ebben. De a felismerésen túl, meg tudsz állni, ha dühös vagy és kérdéseket tehetsz fel magadnak, ha valóban szabad akarsz lenni.

Tedd fel magadnak az öt kérdést!

  1. Van itt valahol egy hazugság?
  2. Kihez tartozik (ez a düh)?
  3. Ez egy potenciál, amit félreazonosítok?
  4. Ez a harag egy zavaró beültetés?
  5. Most kontrolálok?

… Ha kérdezel, tudni fogod! Valóban tudni fogod a választ, felbukkan! És lehet, hogy ezek valamelyikének kombinációja lesz az!

Nekem ha ez hazugság, akkor teljesen eltűnik a harag. Ez nagyon könnyű.

Ha ez valaki másé, ez is egyszerű, mert ha felismerem, hogy valaki másé, akkor is megszűnik. De azért dolgoznom kellett ezen pár évig, mert még mindig fel tudom venni bárki haragját. … Most már gyakorlott vagyok, hogy nem megyek bele a harag megélésébe és a „vad” viselkedésbe. Figyelek, kérdezek, hogy ki ideges itt és akkor eltűnik a harag, mert meghatároztam, megvan a harag forrása. Ha nem találod meg, hogy más a forrás, akkor a tudatosság energiája ilyen. Addig piszkál, hogy vedd észre, míg fel nem fedezed, hogy másé/kié az információ.

Ismerd el, ha ez egy hazugság, ismerd el, ha valaki máshoz tartozik. És az is lehet, hogy valaki olyané, aki nincs is a közeledben! … Mert ilyen éberek vagyunk.

A potencia esetéhez kell bátorság, hogy elismerd, hogy erősebb, potensebb vagy. Ha potensebbé válasz, az olyan nem ismerős… és egy tonna ítéleted van arról, mit fogsz tenni, ha potensebb vagy rossz vagy és nem lehetne, hogy ekkora erőd legyen. Az erő nem kívánatos, ezért egyszerűbb meggyőznöd magadat arról, hogy dühös vagy, nem pedig hozzáférsz egy magasabb szintű erőhöz vagy potenciálhoz … Ez nagy választás! … Tudom, hogy mekkora szabadságot adott, amikor felismertem, hogy ez egy potenciál. Befogadni ezt az erőt … és undorító folyamatosan elítélni magam, hogy más vagyok…

A harag zavaró beültetése azt igényli tőled, hogy pusztítsd el a beültetést és nézz mögé, mi van alatta. … ha elengeded magadat és őszinte vagy magaddal, akkor képes vagy egy csomó dolgot tudatosan megváltoztatni …

És a kontroll rész egy hatalmas falat. … Nagyon sokan a kontrollból működünk, ez az elsődleges módjuk. Csak tedd fel a kérdést:

  • A szituáció kontrolálása valóban működik nekem?
  • Működik egyáltalán?
  • Van más energia, lehetőség vagy választás, ami itt működni tudna és fog?

Szóval ez az öt varázs kulcs arra, hogy mi a harag, egyszerű, de mélyen átalakítja a dolgokat.” …

„Az éberségetek egy ajándék! …” – Shannon O’Hara

 

A podcast leirata nem az Access Consciousness™ hivatalos fordítása, hanem az enyém. Célom, hogy akiknek problémát okoz az angol nyelv, ők is elolvashassák.

Írásomban saját tapasztalataimat és élményeimet foglalom össze, mely a különböző önismereti,  önsegítő és más módszerek több, mint 22 éve tartó használatán alapul.
A web- és Facebook oldalamon található információk általános oktatási és szórakoztatási célt szolgálnak, nem helyettesítik az orvosi, szakorvosi vagy bármely egyéb szakértői tanácsadást. Ezen információkat valamint a konzultációkon ill. videókban elhangzottakat mindenki saját felelősségére és döntése alapján használhatja vagy alkalmazhatja saját életében. Egyik általam használt és ismertetett eszköz/módszer, rendszer ill. konzultációs sem irányul egészségügyi tevékenység folytatására, pszichoterápiás eljárásra, sem annak kiegészítésére, támogatására, bármely az egészségügyről szóló 1997. évi CLVI. törvényhatálya alá tartozó konvencionális van nem-konvencionális gyógyító eljárás folytatására. Nem tételezek fel és nem garantálok semmilyen fizikai, mentális, emocionális, spirituális és pénzügyi eredményt. A kép/poszt termékmegjelenítést tartalmaz, mely kizárólag illusztrációként szolgál.