Rescue remedy azaz Elsősegély csepp, az egyetlen előre összeállított keverék

Amikor prompt szükségem van segítségre, és nincs egyedi eszencia vagy keveréküveg nálam, akkor ott van Bach doktor egyetlen előre összeállított, 5 eszenciát tartalmazó keveréke, a RESCUE® Remedy (Elsősegély csepp). Ez mindig segít lecsendesíteni az elménket és harmonizálni az érzéseinket (nekem és a gyerekeimnek is), hogy megnyugodjunk és a jelenre koncentrálhassunk. Jól jön például:

  • ha dühöngök a dugóban (háááát igen… szoktam 😊)

  • ha vizsga előtt nagyon izgulok vagy a gyerekeim félnek a dolgozattól,

  • ha hisztiznek a gyerekek (ééééén soha! 😉),

  • ha fáradtak vagyunk, de koncentrálnunk kéne (akár a gyerekeknek edzés vagy szakkör után a leckére) illetve

  • ha rossz hírt kapok és bepánikolok (hogy fogom ezt megoldani???), stb.

A Rescue® gyakorlatilag számomra az érzelmi kiegyensúlyozottságot és a jó hangulat megőrzését és megteremtését szolgálja.

És hogy milyen széles körben lehet alkalmazni a Rescue®t, arról szól ez a kis film, amit az eredeti Bach-virágeszenciák magyarországi forgalmazója készített:

https://www.youtube.com/watch?v=D_cLOZRfP4k

A Rescue® remedy keverék vagy ahogy magyarul hívják, Elsősegély csepp történetéről részletesen itt olvashatsz.

 

A Bach-virágeszenciák rendszere, mely 1936 óta létezik, nem gyógyszer, nem kezel betegségeket, tüneteket és nem gyógyít! Nem helyettesíti a hagyományos, nyugati vagy alternatív orvoslást! A módszer alapját képző negatív és pozitív érzelmek az egészséges ember egészséges mértékű érzelmeit jelölik, nem irányul ugyanezen érzések pszichés vagy pszichoszomatikus zavarra utaló mértékének diagnosztizálására, gyógyítására vagy ezen tevékenység támogatására. Alkalmazása saját felelősségünkre, szabad akaratunkból történik. Bár a Bach-virágeszenciák rendszerének megalkotója orvos volt és tapasztalatai egy része gyógyulásról szólnak, maga a módszer és rendszer semmiképpen nem alkalmas kezelni vagy diagnosztizálni semmilyen fizikai vagy mentális betegséget vagy tünetet. “Bach doktor rendszere egy önsegítő és az önmagát felfedezni kívánó ember útját támogató módszer, mely 38 virágeszenciából áll és a kiválasztáshoz és alkalmazáshoz egyszerű és könnyen megérthető megközelítést alkalmaz.” – forrás: The Bach Centre

Írásomban saját tapasztalataimat és élményeimet foglalom össze, mely az eszenciák hosszan tartó használatán alapul. Jómagam az eredeti Bach-virágeszenciákat 2010. óta használom.

A web- és Facebook oldalamon található információk nem helyettesítik az orvosi, szakorvosi vagy bármely egyéb szakértői tanácsadást. Ezen információkat valamint a konzultációkon ill. videókban elhangzottakat mindenki saját felelősségére és döntése alapján használhatja vagy alkalmazhatja saját életében.
A weboldalamon, a Facebook oldalamon leírt és videókban, konzultációkon alkalmazott módszerek nem diagnosztizálnak és nem is gyógyítanak. Egyik általam használt és ismertetett eszköz/módszer, rendszer ill. konzultációs sem irányul egészségügyi tevékenység folytatására, pszichoterápiás eljárásra, sem annak kiegészítésére, támogatására, bármely az egészségügyről szóló 1997. évi CLVI. törvény (a továbbiakban Eü. tv.) hatálya alá tartozó kovencionális van nem-konvencionális gyógyító eljárás folytatására. Nem kezelek betegségeket, tüneteket, nem gyógyítok, ilyen jellegű problémákkal megfelelő orvoshoz, szakorvoshoz kell fordulni. A konzultációk semmilyen formában nem helyettesítik a betegségek orvosi diagnosztizálását és kezelését, nem céljuk sem a betegség megelőzése, sem a gyógyulás támogatása. Nem tételezek fel és nem garantálok semmilyen fizikai, mentális, emocionális, spirituális és pénzügyi eredményt. Az összes szolgáltatás, amit nyújtok és információ, amit adok, általános oktatási és szórakoztatási célt szolgál, és nem alkalmas semmilyen betegség vagy egészségügyi probléma gyógyításra vagy kezelésére és nem alkalmazom őket az Eü törvényben maghatározott céllal.