EREDETI BACH-VIRÁGTERÁPIA

EREDETI BACH-VIRÁGTERÁPIÁS TANÁCSADÁS LELKI PROBLÉMÁKRA, STRESSZ OLDÁSÁRA

Az eredeti Bach-virágterápia 38 eszenciából álló rendszer, mely lelki problémák esetén nyújt segítséget. A rendszer megalkotójáról, Dr. Edward Bachról kapta nevét. Bach doktor – aki sebész, bakteriológus és homeopata is volt – 38 lelkiállapotot különített el, melyek mindegyikére talált gyógyírt, azaz eszenciát. Ezen eszenciákat használjuk, adott lelki problémának megfelelően kiválasztva arra, hogy negatív lelkiállapotból átbillenjünk a pozitív állapotba. Csak pár példa, mely érzelmek esetén nyújt enyhülést a Bach-virágterápia:

  • félelem,
  • düh,
  • szorongás
  • féltékenység
  • az új dolgoktól való félelem,
  • ha nehezünkre esik döntést hozni,
  • honvágy
  • gyász stb.

Nagyon sok érdekes dolgot mesélhetnék még magáról Bach doktorról, az életéről és az eszenciák felfedezéséről (1930-1936), de erről sok információt találnak még az interneten.

Talán a legfontosabbak, amiket érdemes a terápiáról tudni, hogy az eszenciákból egy beszélgetés után készítek keveréküveget, amit a kliens otthon csepegtet, adagol magának, azaz megissza olyan 2-3 hét leforgása alatt. Az eszenciák, melyek virágokból és növényi részekből készülnek, a lelki problémákra jelentenek gyógyírt. A lelki problémákat oldva csökkenthetjük a belső stresszt.

A Bach-virágterápia kiegészítője lehet egy pszichológusnál történő terápiának, vagy allopátiás kezelésnek, illetve más alternatív gyógymóddal is jól összefér. 

Hozzászokni nem lehet, függőséget nem okoznak és túladagolni sem lehet. Adható gyermeknek vagy felnőttnek is egyaránt, nem kor függő. Ezért is olyan csodálatos eszköz szerintem a Bach-virágterápia!

A Facebook oldalamon rendszeresen teszek ki posztokat az egyes eszenciákról. Ha érdekelnek, mit tudnak a virágeszenciák, olvasd el itt!

A Bach-virágok által semmi olyan nem kerül belénk, ami eleve nem volt ott, csak bennünk ébred fel az öngyógyító erő, ami a negatív gondolatokat pozitív irányba tereli úgy, hogy közben meghagyja a tanulás lehetőségét, tehát nem elnyomva a problémát, hanem segítve a megértését, elfogadását és elengedését.”

Dr. Edward Bach

Bach-virágterápia

A Bach-virágterápia a mindennapokban

 

 

A Rescue – Elsősegély csepp

 

Gyerekek és a Bach-virágok