EREDETI BACH-VIRÁGTERÁPIA

EREDETI BACH-VIRÁGTERÁPIÁS TANÁCSADÁS LELKI PROBLÉMÁKRA, STRESSZ OLDÁSÁRA

Az eredeti Bach-virágterápia 38 eszenciából álló rendszer, mely lelki problémák esetén nyújt segítséget. A rendszer megalkotójáról, Dr. Edward Bachról kapta nevét. Bach doktor – aki sebész, bakteriológus és homeopata is volt – 38 lelkiállapotot különített el, melyek mindegyikére talált gyógyírt, azaz eszenciát. Ezen eszenciákat használjuk, adott lelki problémának megfelelően kiválasztva arra, hogy negatív lelkiállapotból átbillenjünk a pozitív állapotba. Csak pár példa, mely érzelmek esetén nyújt enyhülést a Bach-virágterápia:

  • félelem,
  • düh,
  • szorongás
  • féltékenység
  • az új dolgoktól való félelem,
  • ha nehezünkre esik döntést hozni,
  • honvágy
  • gyász stb.

Nagyon sok érdekes dolgot mesélhetnék még magáról Bach doktorról, az életéről és az eszenciák felfedezéséről (1930-1936), de erről sok információt találnak még az interneten.

Talán a legfontosabbak, amiket érdemes a terápiáról tudni, hogy az eszenciákból egy beszélgetés után készítek keveréküveget, amit a kliens otthon csepegtet, adagol magának, azaz megissza olyan 2-3 hét leforgása alatt. Az eszenciák, melyek virágokból és növényi részekből készülnek, a lelki problémákra jelentenek gyógyírt. A lelki problémákat oldva csökkenthetjük a belső stresszt.

A Bach-virágterápia kiegészítője lehet egy pszichológusnál történő terápiának, vagy allopátiás kezelésnek, illetve más alternatív gyógymóddal is jól összefér. 

Hozzászokni nem lehet, függőséget nem okoznak és túladagolni sem lehet. Adható gyermeknek vagy felnőttnek is egyaránt, nem kor függő. Ezért is olyan csodálatos eszköz szerintem a Bach-virágterápia!

A Facebook oldalamon rendszeresen teszek ki posztokat az egyes eszenciákról. Ha érdekelnek, mit tudnak a virágeszenciák, olvasd el itt!

A Bach-virágok által semmi olyan nem kerül belénk, ami eleve nem volt ott, csak bennünk ébred fel az öngyógyító erő, ami a negatív gondolatokat pozitív irányba tereli úgy, hogy közben meghagyja a tanulás lehetőségét, tehát nem elnyomva a problémát, hanem segítve a megértését, elfogadását és elengedését.”

Dr. Edward Bach

Bach-virágterápia

A Bach-virágterápia a mindennapokban

 

 

A Rescue – Elsősegély csepp

 

Gyerekek és a Bach-virágok

 

 

Az általam alkalmazott módszerek és én sem diagnosztizálok és nem gyógyítok. Nem vagyok orvos, nem kezelek betegségeket, tüneteket, nem gyógyítok, ilyen jellegű problémákkal megfelelő szakorvoshoz kell fordulni. Nem tételezek fel és nem garantálok semmilyen fizikai, mentális, emocionális, spirituális és pénzügyi eredményt. Az összes szolgáltatás, amit nyújtok és információ, amit adok általános oktatási és szórakoztatási célt szolgál. Az általam leírt vagy mondott információk nem helyettesítik a szakorvosi vagy bármely egyéb szakértői tanácsadást. Amennyiben a honlapon található információ bármely részét saját életében alkalmazza, semmilyen felelősséget nem vállalok az Ön tetteiért. A kezeléseken, konzultációkon elhangzottakat saját felelősségre és döntésre fogadja vagy nem fogadja meg.