Hogyan lehetne még ennél is jobb? – mit is van az Access® mondata mögött


Hogyan lehetne még ennél is jobb? – hangzik az Access Consciousness™ egyik alap eszköze. Először nem is érti az ember, hogy ez pontosan mit is jelent. Hogy én hogyan haladtam előre, mit is éltem meg és számomra mit jelent, azt szeretném elmondani neked.

Először az Access® alaptanfolyamán, a Bars®-on hallott ezt a mondatot. Ezzel a mondattal gyakorlatilag azt teszed, hogy átteszed az életed fókuszát arra, ami számodra jó benne. Nekem ez jött le akkor – túl két Theta Healing® tanfolyamon, ahol megértettem, hogy nincs jó és rossz, csak van. Hogy lehet a hiány teréből működni, ahol csak azt látom, mi nincs. Ha átállítom a fókuszt a hiányról és veszteségről, a lehetőségekre, a nyereségre, akkor egy teljesen más világ nyílik meg előttünk. Nem olyan spiris dolog ez, egyszerűen az agyunk mintakereső – ez életmentő volt az ősembernek, hogy tudja, aminek éles foga van, nem kell simizni, inkább fuss ?? . Ha a dráma, veszteség, hiány mintáira fókuszálsz, van egy olyan nézőpontod, hitrendszered, hogy áldozat vagy, veszítesz, akkor ezeket látod meg az életedben. Biztosan te is ismersz olyanokat, akik mindig kihozzák a sztoriból az összeesküvés elméleteket, vagy hogy a kormány az oka mindennek vagy a globális felmelegedés… Ők nem tesznek mást, mit az tapasztalataikat beillesztik a hitrendszerükbe, miszerint pl.: mindenki hazudik, minket átvernek. És hiába magyarázod, hogy a Juli néni csak beadta a véletlenül hozzá bedobott levelet…. neeem, azt Juli néni kihalászta és elolvasta! ??

Szóval a “Hogyan lehetne még ennél is jobb?” mondattal tudatosan tereled a figyelmedet az általad jónak tekintett dolgokra. Amik örömet okoznak, amik feldobják a napodat. És ebben semmi rosszat nem látok, sőt. Ha arra figyelek, ami jó történik velem, és ha erre mindig emlékeztetem magamat ezzel a mondattal, akkor lassan megváltozom és olyan leszek, aki az élet ajándékait, lehetőségit látja meg és nem a veszteségre fókuszál. Minél jobban figyelek arra, ami örömet okoz, annál jobban észre veszem (mint a fodrász a rossz frizurát vagy a fogorvos a ferde fogakat a beszélgetőpartnernél, kozmetikus barátnőd a pattanásodat… – foglalkozási ártalom, mondják… vagy cask a fókusz ezen van?) és egyre többet fogok ebből látni. És az öröm az életem szerves része lesz a mondat használatával. Már azt várom, hogy mi jó fog velem történni ma még? És meglátom a  történésben a “jót”, a csodát, az ajándékot.

Ez a mondat nem abból indul ki, hogy ami most van, az rossz – mert lehet jobb, más… Ennél sokkal több, amit korlátos agyunk el sem tud képzelni. Ez a mondat abból és az egész Access® arról szól nekem, hogy kinyitja a lehetőségek terét a korlátozások helyett. “Hogyan lehetne még ennél is jobb?”, azaz mi más lehetséges? Mert sokkal több dolog lehetséges az életünkben, mint azt elképzelni tudnánk. Korlátos agykapacitásunk, korlátos fantáziánk, hitrendszereink, kikövetkeztetéseink, elgondolásaink, nézőpontjaink, véleményeink, elzárkózásunk stb. mind limitálja azt, amit megengedünk magunknak. Ez a kérdés annyit tesz, hogy nyit. Még. Teret.

A gyerekek ezt a mondatot úgy használják, hogy az csoda! “Képzeld, ma kérdeztem, hogy “Hogyan lehetne még ennél is jobb?” és akkor ma a kedvencem volt ebédre, és akkor megint kérdeztem és akkor egy jót játszottunk a Danikával és megint kérdeztem, hogy “Hogyan lehetne még ennél is jobb?” és most te előbb jöttél értem és már várom, hogy mi lesz délután, ha megkérdezem, hogy “Hogyan lehetne még ennél is jobb?” “. Ennyi… egy óvodás így alkalmazza, nyitja a teret arra, hogy befogadja azt, amivel az univerzum megajándékozza. Ő nem gondolja, hogy

 • telhetetlen (most volt karácsony, mit akarsz még…???), hogy
 • nem érdemli meg….
 • hogy nem lehet jó, jobb, még jobb…
 • hogy az életben csak ennyi öröm jár és ennek is örüljön stb.

Érted? Ő megengedi és befogadja az örömöt az életében, ami születése jogán jár:

 • kíváncsi,
 • szeret játszani, könnyed,
 • nem adja fel, kitartó (pláne, ha szeretne valamit… szerintem ezt minden szülő ismeri: bociszem, kérlelés, könyörgés, alkudozás báááármi, csak hogy elérje a célját ? – elkötelezett!),
 • hajlandó belépni a lehetőségek terébe (nem torpan meg, hogy mit fogan szólni a többiek, hogy én kaptam fizetésemelést ?!?? ),
 • hisz abban, hogy ez működik (a varászvilág még létező számára),
 • tudja, mit szeretne, mi működik neki (a brokkoli nem ??),
 • várja a “csodát” és
 • befogadja – nem mondja azt, hogy nem köszi, ma már elég kalóriát fogyasztottam…???.

 

Hogyan lehetne még ennél is jobb? Nem tudom, max 5-6 percig tudnám sorolni, de az univerzumban megszámlálhatatlan lehetőség van. Ezzel a kérdéssel én azt mondom: Univerzum, kérlek mutasd meg, milyen csodák várnak még rám! Kérem őket és befogadom! Nagyszerűséged, határtalanságod révén lehetőségeim végtelenek és bármit is adj, bármilyen formában is mutatkozzon meg, elköteleződőm, hogy meglátom benne a csodát, mögötte az ajándékot, varázslatot, hogy mi benne a hozzájárulás, amit még korlátos elmémen keresztül most még esetleg nem látok. 

Ha kapok valamit a kérésemre, és az épp nem tetszik (ahogy Dr.Dain Heer, az  Access Consciousness™ társalapítója írja a Being You kurzus anyagában), akkor tudom, hogy kértem, csak nem olyan formában mutatkozott meg, ahogy vártam. De ha Univerzum, nem vagy hü…e, akkor mi az, amit nem látok ebben, mint ajándék vagy lehetőség? És ha problémám van vele, akkor – ahogy Nagy Szilvi a Theta Healing® magyarországi képviselője mondja – dolgozzam vele magam (Akinek problémája van velem, az dolgozzon magán! – mondja Szilvi)! Vagyis amit felhoz bennem, azt kitisztítom: nézőpontjaimat, ítéleteimet, elutasításomat stb.

És akkor újra ránézek… Mert mint ember, az általában használatos öt érzékszervvel sokkal kevesebbet fogunk fel, érzékelünk, mint ami lehetséges… Hajlandó lennél többet kérni? Hajlandó lennél befogadni? Mi lenne, ha kitárulna a lehetőségek tere, ahol nincs jó és rossz, csak választás, amit bármikor megváltoztathatsz? Hajlandó vagy-e megengedni, hogy az univerzum megajándékozzon? Befogadnád-e az ajándékot ítélet nélkül?

Ezek, amiről írok, nem a kontroll teréből működésre jellemzőek. Nem adom fel önmagam, tudom mi működik, tudom az irányt, de a hogyant az univerzumra hagyom. Megyek a tudatossággal, azzal, ami mindenki számára nagyobbat teremt – ez az Access®ben a “mi királysága“. Létezik, hogy ami nekem nagyszerűbbet teremt, az mindenkinek hozzájárulás. Csak néha – gyakran, nem úgy mutatkozik meg, ahogyan azt elképzeltük ????

 

 

Írásomban saját tapasztalataimat és élményeimet foglalom össze, mely önsegítő módszerek hosszan tartó használatán alapul.
A web- és Facebook oldalamon található információk általános oktatási és szórakoztatási célt szolgálnak, nem helyettesítik az orvosi, szakorvosi vagy bármely egyéb szakértői tanácsadást. Ezen információkat valamint a konzultációkon ill. videókban elhangzottakat mindenki saját felelősségére és döntése alapján használhatja vagy alkalmazhatja saját életében. Egyik általam használt és ismertetett eszköz/módszer, rendszer ill. konzultációs sem irányul egészségügyi tevékenység folytatására, pszichoterápiás eljárásra, sem annak kiegészítésére, támogatására, bármely az egészségügyről szóló 1997. évi CLVI. törvényhatálya alá tartozó konvencionális van nem-konvencionális gyógyító eljárás folytatására. Nem tételezek fel és nem garantálok semmilyen fizikai, mentális, emocionális, spirituális és pénzügyi eredményt.