Mit tehetek, ha nem működik az Access eszköz?


Amikor azt mondják nekem, hogy nem működik egy Access eszköz, akkor több dolog is eszembe jut.

1. NEM BIZTOS, HOGY AMI MÁSNAK MŰKÖDIK, NEKED IS FOG

Az access jelmondata: “Empowering people to know that they know” azaz az Access célja, hogy megerősítse az embereket abban, hogy tudják, amit tudnak.
Nincs guru, ezért vannak facilitátorok, azaz segítők az Accessben. Nincs kevesebb, butább vagy bármi más. Csak van, ami van és az öröm és könnyedség felé megyünk együtt. A Being You c. könyvében írja Dr. Dain Heer : ami nem igaz neked, ne menj vele/ne használd! Válaszd azt az eszközt, ami működik neked! Az Access nem akar meggyőzni semmiről.
Arról szól, hogy TE tudod, hogy mi igaz neked, és mi működik számodra, nem másokat másolva. Nem egy olyan rendszer, ahol elvárnák, hogy bevegyél vagy elhiggy dolgokat vagy kövesd őket.

2. ELVÁRÁSOK, KIVETÍTÉSEK ÉS ÍTÉLETEK NÉLKÜL
Nagyon jó találni egy-két eszközt, amivel bejön neked és szereted használni. Játssz velük! Próbáld ki különböző helyzetekben! Nézőpont és elvárások nélkül, csak figyeld meg, mi történik! Azáltal, hogy egyszerre egy-két eszközt használsz csak, sokkal nagyobb rálátást kapsz, hogy hogyan működnek, és mi lehetséges általuk.
Ha elvárásod van azzal kapcsolatban, hogy hogyan kéne működnie és mit kell neked megadni, akkor nem biztos, hogy működni fog… és korlátozod az eszközt az elvárásaiddal! Hányszor van, hogy előre kigondoljuk, kiszámítjuk, kikövetkeztetjük és elvárjuk, hogy ez az eszköz és amit adni fog, az:
  • mit adhat – tud
  • mit nem adhat – nem tud
  • mit kell feltétlenül adnia – muszáj
  • mit nem szabad megváltoztatnia/adni – tilos
  • stb.

Ez mind-mind korlátozza azt, ami felbukkanhat az eszköz által.

 


3. NEKED MI MŰKÖDIK? VÁLASSZ MÁST!

És mi van, ha nem a “legmegfelelőbb” eszközt használtad? Van itt más eszköz is, amit használhatnál? Miért akarnál kalapáccsal palacsintát sütni, ha merőkanalad és serpenyőd is?
Próbálj egy eszközt használni a helyzet megváltoztatására és ha nem működik, válassz egy másik eszközt és nézd meg, hova vezet!

4. MEGENGEDÉS és RUGALMASSÁG

Nem lehet, hogy előre eldöntötted, hogy minek kell ebből kisülnie és CSAK az a jó eredmény? Mi lenne, ha nem akarnád pontosan egy felé irányítani a dolgokat, hanem megengednéd, hogy megváltozzanak egyszerűen. Valami más legyen. És majd azt is megváltoztatod. És szépen kirajzolódik, hogy pontosan mi is lenne a legnagyszerűbb változat. Lehet, hogy most orvos akarsz lenni, minden tantárgyat tanulsz, mint állat, hogy felvételizni tudj. majd az első félében rájössz, hogy ezt nem neked találták ki… Megváltoztál te is idő közbenVálasztanál nagyszerűbb célt vagy ragaszkodsz az orvosi egyetemhez?? A Hufnágel Pisti lehet, hogy így 20-30 év múlva már totál nem jönne be neked… ????

Légy éber, hogy MOST mi működik, most mi lenne az, ahová menni szeretnél! Vannak eszközök, amik egyszerűen “nem működnek”: nem jönnek össze, nem érzed jól magad benne/tőle/vele, nem szeretnéd stb. Mert vállalni magad előtt, hogy “Ez most nem működik nekem.”. Ez a mondat nem teszi rosszá az adott eszközt, nem határol el tőle örökre, egyszerűen csak azt ismered el vele, hogy itt, most, így ez neked nem működik.

Aztán hogy abbahagyod-e vagy sem az eszköz használatát per pillanat, az egy másik kérdés, de annak az elismerése, hogy ez nem olyan, amitől boldog, örömteli vidám vagyok vagy könnyű megtennem, benne/vele lennem, már egy hatalmas lépés.
És ha nem bélyegezzük “ördögtől való dolognak” azt az eszközt és működésképtelennek, akkor benne lehet a lehetősége annak, hogy egyszer még működhet, lehet könnyed és örömteli. Azért, mert most nem működik, nem jelenti azt, hogy máskor ne lehetne működő eszköz számodra.
És természetesen vannak eszközök, amiket nem fogunk választani többet, mert egyszerűen az nem a mi világunk. És ez is rendben van ?

 

5. ŐSZINTESÉG és ELISMERÉS

Amikor meg szeretnénk változtatni valamit, akkor az úgy tud megváltozni, hogy ha “létezik”, ha ott van. Ami nincs ott, az nem tud megváltozni ?
Ha változást szeretnénk, akkor hajlandónak* kell lennünk látni a dolgokat, nem csak ránézni: “OK, ház.” De milyen? Emeletes, kertes, milyen az ajtó és ablak, ami rajta van? Színe? Nyitva az ablak, van kerítés stb.? Amikor dolgokat hajlandó vagy annak látni, ami valójában, akkor teljesen más lehetőségek bukkannak fel, sokkal több részletet vélsz majd felfedezni, ami árnyalja majd a képet. Többet tudsz befogadni belőle.
Hajlandó lennél-e látni, érzékelni mindazt, ami az életedben van, ha szeretnéd azt megváltoztatni?
Ami nincs ott, azt nem tudod megváltoztatni. Legyél őszinte magaddal, pontosabban merj az lenni. Senki nem fogja hallani a gondolataidat, nem kell elszámolnod vele, de számodra nagyobb szabadságot fog hozni, ha mersz “tisztán látni”. Az, hogy elismerek valamit, hogy olyan vagy ilyen vagy hogy van, az nem jelenti azt, hogy azonnal kezdened is kell vele valamit. Csak ismerd el, hogy van. És már ettől meg tud változni bármi és minden.
De mindehez őszintének kell lenned önmagaddal.
*Hajlandónak az Accessben úgy hangzik, hogy “willing”, mely kifejezés jelentése:
  • hajlamos vagy kedvező beállítottságú
  • a választás akaratáról vagy hatalmáról, vagy azzal kapcsolatos
  • cselekvésre vagy válaszadásra késztet

Írásomban saját tapasztalataimat és élményeimet foglalom össze, mely a különböző önismereti,  önsegítő és más módszerek több, mint 22 éve tartó használatán alapul.

A web- és Facebook oldalamon található információk általános oktatási és szórakoztatási célt szolgálnak, nem helyettesítik az orvosi, szakorvosi vagy bármely egyéb szakértői tanácsadást. Ezen információkat valamint a konzultációkon ill. videókban elhangzottakat mindenki saját felelősségére és döntése alapján használhatja vagy alkalmazhatja saját életében. Egyik általam használt és ismertetett eszköz/módszer, rendszer ill. konzultációs sem irányul egészségügyi tevékenység folytatására, pszichoterápiás eljárásra, sem annak kiegészítésére, támogatására, bármely az egészségügyről szóló 1997. évi CLVI. törvényhatálya alá tartozó konvencionális van nem-konvencionális gyógyító eljárás folytatására. Nem tételezek fel és nem garantálok semmilyen fizikai, mentális, emocionális, spirituális és pénzügyi eredményt.

A kép/poszt termékmegjelenítést tartalmaz, mely kizárólag illusztrációként szolgál.