Fejlődés, választás, tettek ésatöbbi…


Megfogalmazódott bennem valami, amit már régóta “formálok, rágok” magamban. Sokszor érzem, hogy akik hozzám fordulnak egy-egy kérdéssel, valami olyat szeretnének választani, amiről tudják, hogy elérhető (pl. egyszerűsítsük le valami drága tárgyra) és azt kérdezik:

– Hogyan lehetne ez az életemben?

– Vedd meg! – mondom.

– Ok, de ez sok pénz. – válaszolják.

– Akkor vegyél egy használtat vagy lízingelj vagy válassz olcsóbbat, esetleg csinálj egyet stb. – javaslom.

– Ok, de hogyan lehetne ez csak úgy az életemben? – teszik fel tulajdonképpen ezt a kérdést sok féle teljesen más formában. Hát ez az, amikor a sült galambra várunk. Vagy amikor Csipkerózsikaként várunk  ki a hercegre, aki másra 😄. Nem teszünk egyetlen lépést sem, csak fekszünk türelmesen és várunk, hogy a herceg (a megoldás vagy a vágyunk) odataláljon. Mantrázhatunk dolgokat, kitisztíthatjuk a gondolatainkat, hitrendszerünket, de akkor sem csak várunk valójában. Elkezdtük a munkát, ami egy idő után cselekvésbe is szükséges, hogy átcsapjon.

Tenni érte

Ha nem teszünk a dolgokért, az is egy választás, egy lehetőség. Érdemes ránézni, hogy ez milyen gyorsan fog oda vezetni, ahová “menni akarunk”! Várhatok arra, hogy egy csodás kávéfőzőt kiszállítson nekem a futárszolgálat, de ha meg sem rendeltem, akkor erre valószínűleg ítélet napig várhatok… Kikéve, ha valaki meglep vele például ajándékként, de akkor is annak az illetőnek tudnia kell, hogy erre vágyom és ezt valószínűleg nem a fejemből olvasta ki – még 😄-, hanem legalább beszéltünk róla. (Tudom, van egy csomó lehetőség, de ebben a valóságban szerinted mely eshetőségek a legvalószínűbben? Még…😉).

 

Szóval sokan vannak, akik már olyasmire vágynak (mert már tudják, hogy elérhető számukra az életükben), amihez már “haladó” eszközök kellenek. És ha ezen eszközökre van szükség, érdemes tenned ezekért. Ha szeretsz biciklizni, elég egy sima canga és tekerhetsz a környéken. Ha ez beszippant, rájössz, hogy ha nem szeretnéd, hogy az időjárás korlátozzon ebben a tevékenységben, akkor lassan érdemes olyan ruhákat venned, amiket erre terveztek – és nem az izzadt pólódban tekersz koratavasszal vagy ősszel, mert az nem olyan vicces. Aztán ha egyre távolabb szeretnél tekerni, rájössz, hogy lassan kell egy jobb canga, amit arra terveztek, hogy ekkora távolságokat tegyél meg, van rajta váltó, ami nagyban növeli a móka faktort emelkedő esetén 😄😆 És mehetünk még tovább, mert ahogy nőnek a “kilátásaid” és “vágyaid”, mert egyre messzebb mész, egyre erősebb vagy. És rá fogsz jönni, hogy egyre nagyobb energiákat fogsz megmozgatni, amit élvezel! Ezek az energiák fizikaiak és anyagiak is, mert a profibb eszközök bizony más áron futnak – más eredményhez is vezetnek. Vagy választhatod azt is, hogy egyre masszívabb energiát kell befektetned a korábbi eszközökkel. Mindegy mit választasz, nincs jó és rossz, csak a választásod. Melyik működik neked?

A célod már más lesz. Máshová mész. Mit vagy hajlandó tenni és lenni azért, amit választasz? Mehetsz Madagaszkárra stoppal és csónakkal vagy repülővel is. Melyiket választod? Mi működik neked és melyiknek nagyobb a buli faktora itt és most számodra? Ez nem arról szól, mások mit gondolnak rólad és a választásaidról, hanem az örömödről szól. Mit élveznél? Mi lenne bulis és örömteli számodra?
❓ És ha már tudod, hogy valami nagyobb szabású dolgot választanál, hajlandó lennél energiát és pénzt beletenni önmagadért?

❓ Hajlandó lennél önmagadért választani, ami számodra valami nagyszerűbbet hoz létre?

❓ Hajlandó lennél ezért akcióba is menni? Vagy tettekkel vagy pénzzel vagy bármivel, ami ahhoz vezet, amit választasz?

Ha nem jön össze…

Amikor valamit választasz, érdemes ránézned arra, hogy ezt miért teszed. Tényleg ezt szeretnéd vagy csak “megszoktad”, hogy ez  jó választás? Ez olyan, mint a rozskenyér, amiről azt mondták, hogy egészséges. De neked működik? És most is? És ma is? Néha azért nem sikerül elérni, megvalósítani dolgokat, mert valójában nem is akarjuk – nem a mi “álmunk”. Nézz rá erre is.

Aztán azon is elgondolkozhatsz, amit Einstein mondott: “Az őrület definíciója, ha ugyanazt a dolgot újra és újra megtesszük, de mindig eltérő eredményt várunk.” Hol teszed ugyanazt és várod, hogy más legyen a végeredmény? És ez nem az önbántalmazásról szól! Általában ezt csinálod ilyenkor: elgondolkozol, felismered, hogy hol követted el a hibát és ár fel is tetted az önostorozó lemezt:  “Ahaaa, jaaaa, óóóóó ezt csinálom! ” 🤯🥵😧😫😖😵 És azt látod, hol hibázol, hol vagy rossz vagy béna vagy ügyetlen. Mi lenne, ha inkább ilyesmi jutna ilyenkor az eszedbe: “Aztaaaa, ezt csinálom?! Hú de fifikás vagyok! Majdnem átvertem magam! ” 😆😄😃🤪 “Na jó, akkor mi lesz, ha, másképp csinálom? ” És itt nincs jó, rossz, helyes vagy helytelen, hiba vagy gikszer. Nem vagy hibás, csak mást szeretnél, amiről tudod, hogy elérhető és arra nézel rá, hogy hol tudod megváltoztatni azt, ami van, hogy más legyen a végeredmény. 😉

 

És az is lehet, hogy rájössz arra, amire Simone Milasas az Access Consciousness® üzleti világkoordinátora: ” Hűha, azt mondtam, hogy akarom ezt a változást, de egy választásom sem hozza létre ezt, tehát valójában ez nem igaz!? Mint az emberek, akik mindig azt mondják, hogy fogyni akarnak vagy rendbe akarják hozni a pénzügyi helyzetüket, de valójában egyetlen választásuk sem támogatja ezt. ” – Simone Milasas PODCAST 36.  És hidd el, ez sem baj! Ha felismered, hogy valami fura dologra vágysz, amire valójában nem vágysz, az már fél siker! A felismerés, az önmagaddal való teljes őszinteség az, ami segíthet változtatni dolgokon. Az Access ezeket a dolgokat, amiket igaznak hiszel addig, amíg fel nem teszed a kérdést, hogy ez tényleg igaz-e számodra vagy csak átvetted, megtanultad, belenőttél, hazugságnak hívja. “A hazugságok egy nagy témakör… Nem azokról a hazugságokról beszélek, amiket mondasz. … Ez azokról a hazugságokról szól, amiket mindenkitől az életedben bevettél, hogy létrehozd a nézőpontjaidat… Az első naptól kezdve ezeket a hazugságokat használjuk a nézőpontjaink megteremtéséhez. … Amikor a választásaidat hazugságokra alapozod, akkor nem keresed a nagyszerűséget, ami vagy. Nem ismered fel, hogy te vagy az életed forrása. … Egy szempillantás alatt meg tudsz változtatni bármit, ha hajlandó vagy ránézni, hogy mi korlátozza az életedet, és hogy hol nem műkörnek a dolgok. Legyél őszinte magaddal, és meg fogod változtatni őket.” – írja Brendon Watt, Kapcsolatok – biztosan akarod? c. könyv egyik szerzője, az Access Consciousness® egyik vezető facilitátora.

Pénz

Belegondoltál-e abba, hogy bántod magadat azzal, hogy nem választasz önmagadért? Nem lépsz, nem mész akcióba, ha kell azért, amit szeretnél? Sokszor hallom a kifogást, hogy ez pénzbe kerül. Ööööö igen, annak is energiájába került és sokszor pénzébe is lehet, aki létrehozott valamit. Az pénz a hála egy formája is lehet a másik által teremtett dologért, ami nekünk érték. Gondoltál már így a számlákra, ahogy Nagy Szilvi a TheaHealing® hazai képviselője mondja: “Kifejezhetem a hálámat?” Igen, hálás vagyok az áramért, amihez hozzáférek éjjel-nappal és nagyobb kényelmet ad nekem és a testemnek.

 

Ha a pénz véges, akkor tehetsz is egy csomó dologért – barkácsolsz, csere-berélsz, segítséget kérsz, mellékállás stb. Sok tudásanyag ingyen is elérhető, csak sok időbe telik megtalálni, megkeresni, esetleg le kell fordítani. Pont az Access®ben ömlik mindenkitől az ingyenes videó, poszt bejegyzés, zoomok vagy podcastok, csak hajlandónak kell lenni, keresni és feldolgozni. Vagy megveszed a tanfolyamot…. és személyes facilitálást is kapsz 😉

 

Itt nem arról van szó, hogy fizess vagy ne fizess. Nem arról szól, hogy rossz vagy. Egy dologra szerettem volna rámutatni:

🤩 ha már érzékeled, hogy van valami nagyszerűbb választás a számodra,

🤩 merd ezt választani önmagadért és

🤩 lépj akcióban, ha kell!

Szerintem tudod, mi az, amiről tudod, hogy elérhető számodra. Akkor mi tart vissza attól, hogy válaszd?

……

Ez igaz vagy csak kifogás, mert “ha hajlandó lennél ezt választani, túl sokat változtatna túl gyorsan?” – Gary M. Douglas, Gentlemen’s Club 😉 c. könyvből.

 

Írásomban saját tapasztalataimat és élményeimet foglalom össze, mely az önismereti és önfejlesztő módszerek hosszan tartó használatán alapul.

A web- és Facebook oldalamon található információk általános oktatási és szórakoztatási célt szolgálnak, nem helyettesítik az orvosi, szakorvosi vagy bármely egyéb szakértői tanácsadást. Ezen információkat valamint a konzultációkon ill. videókban elhangzottakat mindenki saját felelősségére és döntése alapján használhatja vagy alkalmazhatja saját életében. Egyik általam használt és ismertetett eszköz/módszer, rendszer ill. konzultációs sem irányul egészségügyi tevékenység folytatására, pszichoterápiás eljárásra, sem annak kiegészítésére, támogatására, bármely az egészségügyről szóló 1997. évi CLVI. törvényhatálya alá tartozó konvencionális van nem-konvencionális gyógyító eljárás folytatására. Nem tételezek fel és nem garantálok semmilyen fizikai, mentális, emocionális, spirituális és pénzügyi eredményt.