Hogyan bánj a nehéz természetű emberekkel? – Gary M. Douglas tollából (cikk fordítása)


Az alábbi bejegyzés Gary M. Douglas, az Access Consciousness™ alapítójának cikke, mely Gary honlapján jelent meg eredetileg. A cikk nem az Access Consciousness™ hivatalos fordítása, hanem az enyém.

“A nehéz valójában azt jelenti, hogy nehéz a kedvére tenni. Ha ilyen természetű személyekkel akad dolgod, ők általában fix nézőpontból működnek, és megvannak a helyes válaszaik. Ha valaki ilyennel van dolgod, nem akarsz harcba keveredni vele, mert a saját nézőpontjukat fogják védelmezni és még erősebben küzdenek. Amit tehetsz inkább, hogy megkerülöd a helyzetet, és olyan dolgokat mondasz, pl.: „Értem, amiről beszélsz, és mit szólnál ahhoz, hogy …?”

Az hogy kérdéseket teszel fel, új lehetőségeknek nyit ajtót. Amikor nem teszel fel kérdéseket, akkor az emberek kénytelenek a nézőpontjaikat védelmezni. Mekkora változás lehetséges, ha valaki a nézőpontjait védi? Na igen, semennyi. Amikor kérdéseket teszel fel, akkor megengeded a másiknak, hogy elmondjon valami olyat neked, amit te esetleg nem látsz és ők igen. Ez nem azt jelenti, hogy nekik van igazuk, és te tévedsz, vagy hogy neked van igazad és ők tévednek, csak az van, ami.

 

Három módszer, amellyel a nehéz emberek megpróbálják megnehezíteni a dolgokat, és mit tehetsz ellene:

  1. A nehéz természetű emberek gyakran használják a haragot arra, hogy harcot és védekezést teremtsenek.

Amikor valaki dühös rád, azt akarja, hogy visszavágj vagy megvédd a nézőpontjaidat. Amikor visszatámadsz, azzal csak ennek adsz még energiát a folytatással és még többet teremtesz belőle. Tényleg ez az, ahogyan élni szeretnél és ahonnan teremteni szeretnél vagy valami másra vágysz? Mire vágysz, amit tenni szeretnél és amiként létezni szeretnél? Tisztában kell lenned azzal, hogy mi az, amit teremteni szeretnél magadnak, ami működik neked.

  1. Nehéz természetű emberek az ítélkezést használják arra, hogy kontrolláljanak, és hogy megszabják, hogy mit fogsz választani.

Ha valaki az ítélkezést használja arra, hogy kontrolláljon téged, azt kell mondanod, hogy
Azta, nagyon köszönöm a törődésed!
Ez kérdésbe viszi őket azzal kapcsolatban, hogy vajon valóban gondoskodóak vagy sem és meghátrálnak, visszahőkölnek.
Ha igazuk kell hogy legyen, akkor soha nem lesznek képesek elismerni, hogy tévedtek.
Akik az ítélkezést használják eszközként, azt akarják hinni, hogy megbízol bennük, kedveled őket, és el akarják hinni, hogy igazuk van. Ezt úgy tudod kezelni, hogy soha nem akarod, hogy igazad legyen. Engedd meg, hogy minden csak egy érdekes nézőpont* legyen.

  1. A nehéz természetű emberek hazudni fognak neked.

A hazugokkal könnyű bánni, mert igazából megadják neked azt az információt, amivel kezelni tudod őket.

  1. Ismerd el a hazugságot (hogy ez egy hazugság), és
  2. tudd, hogy többé soha nem kell hinned semmiben, amit mondanak
  3. mert hazudni fognak, bármiről is legyen szó.

Csak mondd, hogy „Köszönöm” harc vagy szembesítés nélkül és majd megváltoztatnak, ha azt választják. A konfrontáció sosem működik, csak megköveteli a másiktól, hogy felvegye a kesztyűt és harcoljon.

Mi lenne, ha soha többé nem kellene harcolnod?
Mi lenne, ha minden csak egy választás lenne?

Ha valaki olyannal van dolgod, akinek nehéz természete van, akkor mindig a kérdések terébe akard helyezni őt, amit te már látsz, de ő még nem. Mondj neki valami olyat, ami miatt meg fogja megkérdezni tőled, hogy „Ez alatt mit értesz?” Például egy remek módja ennek az, ha elismered, hogy épp milyenek:
Például, ha valaki nehéz természetű, akkor nem akarod neki azt mondani, hogy egy gonosz kis rohadék (Evil Little Fuck – ELF) vagy, mert ez harchoz vezet. De ELF-ként elismerheted őket, „Tyűha, micsoda ELF vagy!”, ami kérdezésbe fogja tenni. Meg fogják kérdezni: „ Mi az az ELF? Mit jelent ez? ” Ne áruld el nekik, hogy mit értettél alatta! Hagyd kérdésben őket.

A legfontosabb dolog, amit el akarsz érni, amikor nehéz természetű emberrel van dolgod, az az, hogy megértsd, nem arról van szó, hogy neked igazad van, ők pedig tévednek vagy hogy nekik van igazuk és te tévedsz. Arról van szó, hogy másfajta lehetőség bukkanjon fel. Amikor hajlandó vagy azokat a kérdéseket feltenni, amik kérdésbe viszik őket, akkor a dolog meg fognak változni számodra is.

 

Írta Gary M. Douglas – eredeti

*Az érdekes nézőpont egy eszköze az Access Consciousnessnek. Bővebben itt találasz információt:

A cikk nem az Access Consciousness™ hivatalos fordítása, hanem az enyém. Célom, hogy akiknek problémát okoz az angol nyelv, ők is elolvashassák.

 

A web- és Facebook oldalamon található információk általános oktatási és szórakoztatási célt szolgálnak, nem helyettesítik az orvosi, szakorvosi vagy bármely egyéb szakértői tanácsadást. Ezen információkat valamint a konzultációkon ill. videókban elhangzottakat mindenki saját felelősségére és döntése alapján használhatja vagy alkalmazhatja saját életében. Egyik általam használt és ismertetett eszköz/módszer, rendszer ill. konzultációs sem irányul egészségügyi tevékenység folytatására, pszichoterápiás eljárásra, sem annak kiegészítésére, támogatására, bármely az egészségügyről szóló 1997. évi CLVI. törvényhatálya alá tartozó konvencionális van nem-konvencionális gyógyító eljárás folytatására. Nem tételezek fel és nem garantálok semmilyen fizikai, mentális, emocionális, spirituális és pénzügyi eredményt.